Cumartesi sabahı ilimize gelen Nevşehirli Hanımlar ilk olarak Eğirdir ve Barla’yı gezdiler.

  Kendiside Nevşehirli olan Sayın Valimiz Memduh Oğuz ve Eşi Canan Oğuz, Öğretmenevinde Nevşehirli Hanımlarla bir araya gelerek sohbet ettiler.

 Vali Memduh Oğuz, Nevşehirli Hanımların gezi için Isparta’yı tercih etmelerinin kendisini memnun ettiğini ifade etti Vali Oğuz; “Gerçekten çok güzel bir seçim yaptınız, çünkü Isparta bir cennet vilayet. Türkiye’nin hem gül bahçesi, hem de meyve bahçesi, bahçe bildiğiniz gibi cennet manasına gelmektedir. Biz toplum olarak cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir düşünceye sahibiz. Böyle yüksek bir medeniyetin temsilcileri olarak değerli Nevşehirli Hanımefendilerin ilimizi ziyaret etmeleri bizleri çok mutlu etti. 
 

 Isparta’yı gezerek tanımak çok önemli, gezdikçe insana huzur veriyor, güven veriyor. Bugün Eğirdir ve Barla’yı gezdiniz. Eğirdir Gölü başlı başına bir güzellik, hiçbir dere veya başka bir kaynaktan beslenmeksizin, tamamen kendi pınarından, kendi altından gelen kaynakla beslenen Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su gölü, etrafı meyve bahçeleriyle çevrili bir göl.

 Ben bütün değerli hanımefendi kardeşlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Isparta’dan büyük bir memnuniyet içerisinde ayrılacaklarına inanıyorum, kendilerine saygılar sunuyorum. Onlara mihmandarlık yapan gönüllü Ispartalı Hanım kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.
 Nevşehirli Hanımlara ev sahipliği yapan Isparta Gökkuşağı Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği Üyesi Aynur Yaman böyle bir şerefe nail olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

 Yaman; “Burada Sayın Valim ve Hanımefendi sağ olsunlar bize ev sahipliği yapma şerefini verdiler. Ben bu ev sahipliğini derneğim ve arkadaşlarım adına ve tabi hasetsen Ispartalılar adına kabul etmiş bulunuyorum. Misafirlerimizi burada görmüş olmaktan çok memnunuz, geldikleri için biz teşekkür ediyoruz. Çünkü bize kardeşliğin, dayanışmanın kilometrelerce ötede olsa bile ne kadar güzel olduğunu bir kez daha gösterip hatırlattılar. Onun için biz onlarla olmaktan çok mutlu olduk” dedi.

 Nevşehir Eğitime Gönül Veren Derneği Üyeleri olarak Isparta’ya geldiklerini ifade eden Ayfer Uçmaklı; “Öncelikle Sayın Valimize, kıymetli eşlerine ve bize ev sahipliği yapan Aynur Hanıma çok çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir karşılama oldu. Ben aslen Ispartalıyım, Nevşehir’de iş dolayısıyla bulunuyorum. Orada özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Vali Beyin Isparta’yla alakalı bilgisi benden çok daha yüksek, onun Isparta’yı anlatımı beni çok etkiledi. Bugün bir birinde güzel yerleri gezdik ve hepsinden çok etkilendik.

 Cumartesi sabahı geldik bugün akşam burada kalacağız, Pazar günü Sav Kasabası ile birlikte birkaç yeri ziyaret etmek istiyoruz. Pazar günü akşamı da inşallah yolcuyuz. Başta Sayın Valim ve Hanımefendileri olmak üzere, bize ev sahipliği yapan Aynur Hanıma ve tüm Ispartalılara çok teşekkür ediyorum. En yakın zamanda onları Nevşehir’e bekliyoruz” dedi.

 Nevşehirli Hanımlar iki günlük hafta sonu ziyaretinden sonra dün ilimizden ayrıldılar.