Ş. Karaağaç Kızıldağ'da bulunan ve hastane olarak yapılan ancak kullanılamayan bina otel oluyor. Kızıldağ'a gelen ziyaretçilerin barınma sorunu ortadan kalkıyor.
 
Temeli dönemin Başbakanı, 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal tarafından 1984 yılında atılan ve bir türlü hizmete açılamayan Kızıldağ Milli Parkındaki bina nihayet hizmet verir hale geliyor.

Göğüs Hastanesi olarak inşaatına başlanılan ancak sağlık sektöründeki gelişmeler nedeniyle değdik projeler üzerinde çalışılan bina için nihai karar verildi. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksek Okulu'na tahsisli olan bina, Ş. Karaağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne tahsis edilecek. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bina Isparta Valiliğine verilmişti. Isparta Valiliğinin binayı SDÜ'den alarak Ş. Karaağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne devredeceği öğrenildi.
 
Kızıldağ'da yapılan çalışmalarla birlikte Türkiye'nin en gözde mekânlarından biri olması nedeniyle, ilginin arttığı ve özellikle yaz aylarında konaklama sorunu yaşandığı belirtildi. Ş. Karaağaç'ın başarılı ve çalışkan Kaymakamı Abdullah Akdaş'ın çalışmaları ile cazibe merkezi haline getirilen Kızıldağ'a yaz ayları için şimdiden rezervasyonlar başladı. Bunun üzerine Kızıldağ'da yeni konaklama yolları aranmaya başladı. Bölgenin koruma sahası içinde olması nedeniyle yeni yapılaşma izin verilmemesi üzerine son çare olarak dağdaki bina gündeme geldi.

Atıl durumda bulunan binanın da kurtarılması için Ş. Karaağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilmesi ve otel olarak hizmet vermesi gündeme geldi. Bunun üzerine binanın SDÜ'den alınıp, Kaymakamlığı tahsisi için gerekli girişimlere başlandı ve SDÜ'ye yazı yazıldı. Devrin ardından küçük tadilatlarla bina otele dönüştürülecek ve Kızıldağ'ın önemli bir sorunu çözülmüş olacak. Binanın otel yapılması ile birlikte özellikle yaz aylarında Ş.Karaağaç ve Kızıldağ'a önemli bir ziyaretçi gelmesi ve ilçe ekonomisine büyük katkıda bulunması bekleniyor.

Dünyanın üçüncü büyük oksijen deposu olan, KOAH, ASTIM hastaları ile sakin bir tatil geçirmek isteyenler Kızıldağ'ı tercih ediyor. Kızıldağ'a özellikle Konya, İstanbul, Ankara, Uşak, Kütahya, Afyon, Antalya, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Kocaeli'nden ciddi bir talep geliyor. Ş. Karaağaç Kaymakamlığının Kızıldağ'daki yenilik çalışmaları aralıksız sürüyor. Bungalov evler, restaurant, fırın, çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları daha önce tamamlanmıştı. Şimdi ise yeni çalışmalar yürütülüyor.