Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, Başbakan’la birlikte çıktığı Afrika gezisinden Isparta’ya müjdeli haberlerle döndü

Gezi kapsamında ilk olarak Gabon’un Başkenti Librevil’e gittiklerini belirten İbicioğlu, Türk işadamları ile Gabon işadamlarının bir araya geldiğini ve ihracat bağlantıları gerçekleştirildiğini söyledi.

NİJERLİ GENÇLERE SDÜ EĞİTİM VERECEK

Nijer tam bir fakirler ülkesi olduğunu kaydeden İbicioğlu, “Burası insanların günlük yiyeceklerini bulmakta zorlandığı ve 12 -13 milyon insanın yaşadığı bir yer. Ve insanlar ev demeye bile bin şahit isteyen çamurdan yerlerde kalıyorlar. Cehalet, altyapıdaki sorunlar, sömürülmüşlük, imkânsızlıklar Nijer’de yer alan ve Aksu çayının 15 katı büyüklüğündeki çaydan yararlanılmasını da engelliyor. Nijer’den insanları getirerek faklı alanlarda eğitimler vereceğiz Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’miz aracılığıyla. Bunun alt yapılarını tamamladık. 3’er aylık aralarla doğum teknisyenliği, diş teknisyenliği, inşaat ustalığı gibi eğitimler vereceğiz. Bununla ilgili çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik” dedi. Üniversite olarak bu ülkeye yardım kampanyası başlatmayı düşündüklerini ifade eden İbicioğlu, Üniversite olarak illaki her zaman bir yerden bir şey istememiz gerekmez vermemiz de gerekebilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniversitesi olarak, Osmanlı’nın Selçuklu’nun medeniyet uzantısı olarak bizim buralara kayıtsız kalmamız düşünülemez. Elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu 

BAŞBAKAN’I ISPARTA’YA DAVET ETTİ

Gezide Başbakan’a Isparta hakkında birinci ağızdan bilgi verme fırsatı bulduklarını kaydeden Rektör İbicioğlu, “Bu kapsamda üniversitemizin açılışına başbakanımızı davet ettim. Yani üniversitemizde inşa edilmiş binalar var. Ancak bunların açılışları yapılmamıştı. Bu açılışların bize her türlü desteği veren başbakanımızın yapacak olması yönetim olarak ayrı bir gurur kaynağıdır. Kendileri de meseleye olumlu yaklaştı. İnşallah ilerleyen zamanda gerçekleşir. Tabii ki Başbakanımızın Isparta’ya teşrif etmesi demek; Isparta ve üniversitenin sorunlarını birinci ağızdan anlatma imkanı demektir. Biz bu konuda oldukça umutluyuz” diye konuştu.

ISPARTA’YA THY SEFER BAŞLATIYOR

THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Isparta’ya uçak seferlerinin başlatılması konusunda da talepte bulunduğunu ileten Rektör İbicioğlu, kesin tarih aldıklarını ve Nisan ayında uçuşların başlayacağını söyledi. İbicioğlu, “Pegasus firması için de İstanbul-Isparta seferlerinin başlatılması hakkında görüşme fırsatımız oldu. 2 şirket uçuşları kaldırılabilir mi bilmiyoruz. Ancak belki de ortak bir uçuş düzeni belirlerler” dedi.