Isparta Belediyesi şirketlerinden ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Tesisleri Türkiye’nin çeşitli illeri ile birlikte yurtdışı ihracatına devam ediyor. 3 vardiya olarak haftanın 6 günü üretimlerini sürdüren ve geçen dönem yaptığı yatırımlarla fabrikayı yüzde 40 büyüten ISTEM taleplere yetişmekte güçlük çekiyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Kalitemizden ve üretim normlarımızdan hiç taviz vermiyoruz” dedi.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde 3 yıl önce yapılan taş fuarına katılan ISTEM burada Isparta’nın taşını dünyaya tanıttı. Bu tanıtımla birlikte Isparta taşı fuarın birincisi seçilirken, birçok önemli yayınlarda da yer aldı. Son olarak geçen günlerde İzmir’de düzenlenen fuara katıldıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fuarda yüklü miktarlarda siparişler aldıklarını söyledi. İzmir Fuarı’nı değerlendiren Başkan Günaydın, şu anda fabrikanın imalatının yarısının İzmir’den alınan siparişlere, kalan imalatların da diğer müşteriler için üretilmeye devam ettiğini söyledi.
ISTEM’in 6 yıldan buyana 3 vardiya olarak haftanın 6 günü üretime devam ettiğini belirten Başkan Günaydın, fuar sonrasında Manisa, İzmir Narlıdere, Beyşehir ve Konya belediyelerinin siparişler verdiğini iletti. Konya’nın 6 yıldan buyana taş ihtiyacını Isparta’dan karşıladığını ve son olarak 20 bin metrekarelik daha sipariş verdiğini belirten Başkan Günaydın, İstanbul’da özel sektörden de ciddi siparişlerin verildiğini, bunlardan birisinin de yeni yapılmakta olan Medipol hastaneleri olduğunu aktaran Günaydın, kırma taşların da Yozgat’a döşendiğini dile getirirken, Irak’a taş göndermeye de devam ettiklerini kaydetti.



‘Fabrikamızı geçen dönem yüzde 40 daha büyütmüştük, iki adet daha testere koymuştuk’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Taşımızın satışı ile ön sıralara geçtik. Fabrikamızı biz ilk belediye başkanlığım döneminde sıfır borçla teslim etmiştik ancak geçen yönetimden 13,5 milyon lira borç ile devralmıştık. O dönem 3,5 milyon lira olan fabrikanın değerine karşılık 13,5 milyon liralık borç yapılmış ve fabrikamızda 73 işçi 3 vardiya çalışıyordu. İşçilerimizi tekrar göreve geldiğimizde işsiz bırakmadık ve batak diye tabir edilen fabrikayı yine 3 vardiya olarak çalıştırıyoruz. Yine bizim dönemimizde fabrikamızı 7,5 dönüm büyüttük. Şu anda fabrikamızın değerini 8 milyon liraya çıkardık. İstihdama devam ettik, 73 işçimizi 6 yıldan buyana çalıştırmaya devam ediyoruz. Bu süreçte de fabrikamızın borçlarının ödenmesini aksatmadık” dedi.

Fabrikalarının taş kalitesinin birinci sınıf olduğunu ve kaliteden hiç taviz vermediklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Kalite birinci planda olmalı ki, dünyaya taş satabilesin. Normlardan taviz vermedik. Disiplin ve kaliteye önem veriyoruz, sürekliliğimizin devamını istiyoruz. Bu işi insanlığa hizmet olarak görüyoruz. Bu işe inanmak gerekiyor. Taşımızın tanıtımına devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.