Oyunculuğa Almanya'da başlayan ve her yeni rolü ile daha da ünlenmeye devam eden veParamparça dizisindeki rolü ile büyük beğeni toplayan Nursel Köse, geçmişte Almanya'da işlenen, Türk toplumunu adeta şok eden NSU cinayetlerini konu alacak film için haziranda kamera karşısına geçmeye hazırlandığını belirtti.Çekimler Şarkikaraağaç ilçesi Salur Köyünde yapılacağı edinilen bilgiler arasında.

Almanya'da kendi alanında birçok başarılı çalışmaya imza attığını söyleyen ve önceki akşam Düsseldorf'ta Plattino ödülüne layık görülen Nursel Köse, Almanya ile Türkiye arasındaki çalışma şartlarını ve yeni projelerini anlattı.

"BERLİN'DE OTURUYORUM"

Paramparça dizisindeki Keriman'ı canlandırarak büyük bir hayran kitlesi oluşturan Nursel Köse, “Mesleğim sayesinde istediğim ülkede çalışabiliyorum ve yaşayabiliyorum. Berlin'de oturuyorum ve İstanbul'da çalışıyorum. Oyunculuk, bana bu imkanı sağlıyor ve bu yüzden de hakikaten çok mutluyum. İki ülkede çalışabilme, para kazanabilme, ayakta kalabilme lüksünü yaşayabiliyorum“ dedi.

"ŞARTLAR AĞIR VE YOĞUN"

Türkiye'deki çalışma şartlarını değerlendiren Nursel Köse, “Dizi çekimleri, çok zor ve ağır şartlarda yapılıyor. Haftada 90 ile 140 dakika arası dizi çekiyoruz. Ben bunu Alman arkadaşlarıma söylediğimde çok şaşırıyorlar ve 'Bunu nasıl başarabiliyorsunuz, hangi vakitle prova yapabiliyorsunuz?' diye soruyorlar. Böyle bir şeyi akılları almıyor. Gün boyunca sürekli en az 90 dakika film çekmek, tabi ki çok zor. Bu zorluklar karşısında sendikalaşma halen oturmadığından bu şartlarda çalışma yapılıyor. Ama yeni yeni mecburi sigortalı çalıştırma durumları başladı. İyi bir gelişme, bu beni sevindiriyor. Yani şartlar ağır ve yoğun“ diye anlattı.

"ALMANYA'DA DA ÇALIŞACAĞIM"

Türkiye'nin yanı sıra bir ayağının da Almanya'da olduğunu belirten oyuncu Nursel Köse,“Ben Almanya'dan kopmadım, ayrıca da niye kopayım? Şimdi iki ayrı ülkede de çalışmalarımı götürebiliyorum, dizi olduğu için her hafta İstanbul'da olmak durumundayım, güzel projeler oldukça Almanya'da da çalışacağım, Almancayı unutmak istemiyorum“ dedi.

Almanya'da sekizi Türk, biri Yunan, diğeri de Alman olan 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı grup Nasyonal Sosyalist Yeraltı'nın (NSU) Türk toplumunu dehşete düşüren seri cinayetlerini konu alacak bir sinema filmi için haziranda kamera karşısına geçeceğini belirten Nursel Köse, “Almanya'nın en önemli davalarından birine konu olan seri cinayetler yakında, sinemaya taşınacak. Haziran'da gelip bu film için kolları sıvayacağım. Önümüzdeki günlerde Berlin'de bununla ilgili casting var, buraya da katılacağım“ şeklinde konuştu.

 Kaynak : http://www.ensonhaber.com/paramparcanin-kerimani-konustu-2015-04-13.html