Vatandaşlar, söz konusu kurum ve kuruluşlara gidebilmek için iki otobüs değiştirmek zorunda kaldıklarını ve bunun da kendileri için hem zaman kaybı hem maddi kayıp anlamına geldiğini söylediler.
 
Bilindiği gibi, uzun yıllar Isparta Valiliği zemin katında hizmet veren Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yaklaşık 5 yıldır eski Sümerbank Caddesinde hizmet veriyordu. Nüfus Müdürlüğüne Bahçelievler Mahallesi Anadolu Lisesi karşısında yeni bir hizmet binası yapılmasıyla müdürlük biraya taşınıyor.
TOROSGAZ ÇÜNÜR MAHALLESİNE GİTTİ
Antalya Yolu eski Müftülük ilerisindeki adresinde hizmet veren ve vatandaşları yakından ilgilendiren kuruluş olan Torosgaz ise Çünür Mahallesindeki yeni yerine taşındı.
“TAŞINMALARI BİZİ MAĞDUR ETTİ”
Gerek Nüfus Müdürlüğünün gerekse Torosgaz’ın taşınmasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar; “Halıkent, Binbirevler gibi merkeze uzak mahallelerden gelen vatandaşlar eskiden şehir merkezinde otobüsten inip nüfusa veya torosgaz’a yaya olarak giderek işlerini görebiliyorlardı. Ancak, şimdi merkeze uzak mahallelerden gelenler merkezde bir de Bahçelievler veya Çünür Mahallelerinin otobüslerine binerek buralara ulaşabilecekler. Diğer bir deyişle iki otobüs değiştirmek zorunda kalacaklar. Bir de bunun dönüşünü düşündüğümüzde bu kurum ve ya kuruluşlara gelip işini bitirip tekrar eve gitmek bir kişiye 15 TL’ye mal olacak. Bir de aile olarak düşünüldüğünde bu ulaşım maliyeti 50 TL’ye kadar çıkacak. Bu nedenle bu iki kurum ve kuruluşun uzak mahallelere taşınması bizleri hem maddi hem zaman bakımından mağdur etmiş durumdadır” dediler.