Milliyetçi Hareket Partisinde 14 Mart’ta başlayan Milletvekilliği aday adaylığı süreci 21 Mart Pazartesi günü saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Söz konusu süreç içerisinde Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Ülkü Ocakları eski Başkanı Ahmet Ziya Nuhoğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili aday adayı olduğunu resmi olarak kamuoyuna açıkladı.

Dün saat 11.30’da Parti Binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İzzettin Dikmen ve diğer yöneticiler ile partililer katıldı. Nuhoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugüne kadarki hayatım boyunca, okulda, üniversitede Ocak'ta, partide, sokakta, iş hayatımda ülkücülük davasının bilincini ve onurunu taşıdım.

Bu yolda Rüzgara göre yön değiştirmedim. Çizgisi kırıklardan hiç olmadım. Çünkü ateşin, rüzgarın ve fırtınanın karşısında gözünü kırpmadan duran, ülküsü uğruna can veren, acılar çeken ve mazisinin şerefini ayaklar altında çiğnetmeyen, ülkücü hareketin mensubu olduğumu biran olsun unutmadım.

Bu davanın dününde, bugününde; selin gidip kumun kaldığı zor günlerinde, teşkilatların her kademesinde her faaliyetinde, elini taşın altına koymuş, büyüğünü saymış küçüğünü seçmiş, bu büyük teşkilatın bir bireyi olmayı en büyük şerefi saymış bir kardeşiniz olarak Isparta’mızdan MHP'nin milletvekilliğine talip olduğumu huzurunuzda beyan etmek istiyorum.

Isparta'mızı bu ülkü ışığında liderimiz Devlet Bahçeli'nin önderliğinde Türkiye'mizi daha yaşanabilir, müreffeh bir ülke haline getirmenin hizmet bahçesi olarak seçtik. Isparta'nın, Önümüzdeki dönemde, MHP için kale şehirlerden biri haline getirilmesi zorunluluğu MHP'nin genel vizyonu açısından önem taşıdığını düşünmekteyim.

Nitekim Isparta geçmişte yaşadığı seçim zaferleriyle, kazandığı milletvekillikleri ve belediye başkanlıklarıyla ülkücülüğün mayasının tuttuğu ve ülkücülük harcıyla yoğrulmuş güzide bir kent olduğunu ispat etmiştir.

Böylece geçmişte Yozgat, Kayseri, Erzurum gibi şehirlerin üstlendiği misyona yeni bir soluk getirerek 13 haziran sabahında ülkücü şafağın pırıl pırıl aydınlandığı bir kent olacağından hiçbir kuşku duymuyorum. Isparta gibi yeni kale şehirler, sembol kentler kazanarak devam ettirecek MHP, ülke genelinde geleneksel oy tabanı olan şehirlerde de istenilen seçim sonuçlarını almak yoluyla ülke sathında şahlanmış ve iktidar olarak ülkenin yönetimini eline almış olacaktır.

MHP'nin bu hamle ile Türk halkının karşısına güçlü bir imaj ve planlarım gerçekleştirmek için siz değerli ülküdaşlarımın teveccühleriyle bizler Isparta olarak son derece önemli bir rol üstlendiğimizin farkında ve bilincindeyiz . Bu bilinçle öncü şehir olarak Isparta'da ortaya konacak başarılı, dinamik, planlı, stratejik bir seçim çalışması sonucunda başarıyı yakalayarak Türkiye genelinde de iktidarın yolu açılmış olacaktır. Bu hedefin pratikteki ilk karşılığı ne pahasına olursa olsun MHP'nin Isparta'da 13 Haziran sabahında birinci parti olmasıdır.

Bilindiği üzere Isparta iki dönemdir AKP'nin vekil çoğunluğunu eline geçirdiği bir yer olmuştur. AKP'nin tek başına iktidar partisi olarak geçirdiği bu dönemde Isparta maalesef adeta sahipsiz, vaatler ve umutların bile esirgendiği bir kent olmuştur. Isparta'mızın şu an içinde bulunduğu yer malumunuzdur. Ülke genelindeki yatırımlardan aldığı pay, iş ve istihdam yaratma düzeyi çok gerilerde kalmıştır. Tarımda yaşanan gerileme ve ilgisizlik çiftçinin durumunu çok daha gerilere taşımıştır.

Zengin potansiyeline rağmen turizmde her ne nedense bir türlü yapılamayan hamleler bu konudaki umutları da boşa çıkartmıştır. Yılların sanayi tesisleri bir bir şehri terk ederken veya batarken kentin AKP hanesinden Ankara'ya gönderdiği vekillerin, Kürt açılımı kervanına katılmaktan, Ermenistan kapılarında hoş geldin partisi hazırlığından, Habur kapısından geçişleri dürbünle takip etmekten, Kıbrıs'ın pazarlanmasına destek vermekten, bu ağır iş yükü ve işlerinin yoğunluğundan Isparta'ya ayıracak vakitleri kalmamıştır.

Velhasıl Ispartamıza da, Cumhuriyetin başkentine de, aziz Cumhuriyetimize de bıkmadan, usanmadan hizmet vermenin aşkını taşıyacak kadroların iktidarı için yola çıkmış bulunuyoruz. Bu kutlu yolda Ispartamızdan, tüm halkımızdan desteklerini istiyoruz. Allah bizi utandırmasın. Allah'ın selamı Türkün istikbalini kuracak ve kurtaracakların üzerine olsun” dedi.

AHMET ZİYA NUHOĞLU KİMDİR?

30 06 1968 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlk ve orta ve lise öğrenimini Orta tamamladı. 1985 yılında Of Lisesinden mezun oldu ve 1986 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde yüksek öğrenimini başladı. 1987 yılında bu üniversiteyi bırakarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde Çevre Mühendisliği Bölümünde eğitime başladı.

Üniversite yıllarında önce Bizim Ocak teşkilatında görev aldı. 1992 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İzmit Karamürsel'de İnşaat Müteahhitliği yapmaya başladı. 1995 yılına kadar burada çalışmaya devam etti ve bu dönem içerisinde Karamürsel ve İzmit Ülkü Ocaklarında çeşitli görevler yaptı. 1995 yılına Askerlik görevini yapmak üzere İzmit'ten ayrıldı ve kısa dönem er olarak askerlik görevini tamamladı. Askerlik hizmetinden sonra Isparta'ya yerleşti.

1996 yılında Isparta ülkü ocakları yönetimde görev aldı. 1997 yılında Isparta Ülkü Ocakları başkanı oldu ve 2002 yılında Milletvekilliği aday adayı olana dek Ocak başkanlığı görevine devam etti. 2003 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Burada İl başkanı Yardımcılığı ve üst kurul delegesi olarak görevini tamamladı. 14.05.2006 tarihide Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili aday adayı oldu. 14 Mart 2004 tarihinde Isparta Beyter sülalesinden Sevtap hanımla evlendi. Isparta’da inşaat müteahhitliği ve uluslararası nakliyat işi ile uğraşmaktadır. Altar ve Nimet adında iki çocuk babasıdır.