Almanya'nın Nürnberg kentinde "Stone 2011" adı altında düzenlenen "Taş Fuarı"na katılan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) üyesi 70 iş adamı, Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği'ni (TİAD) ziyaret ederek, işbirliği imkanlarını görüştü.
TİAD'daki buluşmada, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Nürnberg Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Dış İlişkiler Müdürü Armin Siegert, Nürnberg TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Hızlı da hazır bulundu.
Başdeğirmen, burada yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli ülkelerinde fuar organizasyonlarına katıldıklarını belirterek, Nürnberg ziyaretleri sırasında da teknik gelişmeleri, yeni teknoloji olanaklarını yerinde görmek, teknik konularda işbirliği imkanlarını araştırmak ve yeni ticari bağlantılar, ortaklıklar kurarak iş imkanlarını ve ihracatı artırmak istediklerini söyledi.
Türkiye'de 1867 yılında kurulan en eski odalardan biri olan ITSO'nun 5 bin üyesi bulunduğunu ifade eden Başdeğirmen, Isparta'nın, gül yağı ve kiraz ihracatıyla tanındığını, ayrıca Türkiye'de hava kirliliğinin en az olduğu 2. şehir olduğunu, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde de Isparta mermerinin kullanıldığını kaydetti.
Nürnberg TİAD Başkanı Hızlı da 1992 yılında kurulan TİAD'ın, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 62 üyesi bulunduğunu belirterek, amaçlarının, ekonomiye, ticarete, kültüre ve eğitime katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Başkonsolos Çil de konuşmasında, ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkilere yansımasından dolayı kaliteli ürünlerle nitelikli firmaların fuarlara katılımının, Türkiye'nin imajının her açıdan yurt dışında gelişmesi açıcısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Nürnberg'de açılan fuarlara her geçen gün çok sayıda yeni firmanın katılımı sevindiricidir. Türkiye'den Nürnberg'e gelen firmalarımızın Nürnberg TİAD ile birlikte çalışmak istemesi de güzel bir gelişmedir. Bu girişimler için Nürnberg TİAD doğru adrestir. Almanya'daki Türk toplumumuz iki kültüre hizmet eden kaliteli bir toplumdur. Türkiye'den göç 50. yılını doldurmuştur. Almanya'daki ikinci ve üçüncü neslin her konuda başarılara imza atması sevindiricidir" dedi.
Toplantıdan sonra Hızlı, Başdeğirmen'e, Nürnberg'i tanıtan bir kitap ile teşekkür belgesi verirken, Başdeğirmen de Hızlı'ya plaket sundu. Nürnberg TİAD onur üyesi ilan edilen Başkonsolos Çil'e de yönetim kurulu üyeleri tarafından TİAD Onur Üyelik Belgesi takdim edildi.