Isparta’nın eseri IYAŞ’ın bünyesi altındaki şirketlerden birisi de Obelli. Özellikle mutfak dolabı imalatında ihtisaslaşarak Isparta’nın önemli bir markası haline gelen Obelli, üretimin her aşamasında bilgisayar kontrollü sistem kullanıyor.

IYAŞ’IN GURURU

            IYAŞ Yönetim Kurulu’ndan Hasan Ali Meydan’ın sorumluluğundaki Obelli Mobilya’nın başında yönetici olarak Soner Can bulunuyor. 8 kişiye istihdam sağlanan Obelli’de 800 m2’lik imalat atölyesinde başta mutfak dolabı olmak üzere ağaç üzerine her türlü  her türlü imalat gerçekleştiriliyor. Obelli’yi sektörde üstün kılan en büyük özellik yüksek bir teknolojiye sahip olması. Üretimin her aşamasını bilgisayar kontrollü sistemle gerçekleştiren Obelli, sıfır hata payı hizmet veriyor. 3 boyutlu dekarasyon programı ile imalat yapılacak ürünü önceden gösteren Obelli, 2012’ye ‘bir Isparta markası’ iddiası ve gururuyla girdi.

MUTFAK MOBİLYASINDA

UZMANLAŞMIŞ BİR MARKA

            Obelli Mobilya Müdürü Soner Can, şirketin mutfak dolabı konusunda ihtisaslaştığını ve uzmanlaştığını söyledi. Sektörde mutfak dolabı konusunda lider bir marka olduklarını iddia eden Can, diğer imalatların da gerçekleştirildiğini söyledi. Yapı sektörünün 2011 yılında oldukça hareketli geçtiğini belirten Can, IYAŞ Obelli’nin hedeflediği ciroya ulaştığını ifade etti.

SEKTÖRDE HAKSIZ

REKABET YAPILIYOR

            IYAŞ Obelli Müdürü Can, mobilya sektörünün kontrol edilememesinden de yakındı. Canı sıkılan, kafası bozulanın 2 makine alıp, imalata başladığını kaydeden Can, bu kişilerle fiyatta rekabet edemediklerini söyledi. Can, “SPK’ye kayıtlı, girişi-çıkışı kayıt altında olan Obelli ile bu şekilde 2 makine ile çalışan kişilerle fiyatta rekabet etmemiz mümkün değil. Haksız rekabet oluşuyor. Bizim rekabet edeceğimiz tek alan kalitemizdir” dedi.

SIFIR HATA

            Bilgisayar dekarasyon programı sayesinde imal edilecek ürünün önceden gösterildiğini kaydeden Can, üretim aşamasının da bilgisayar kontorllü olduğunu bildirdi. Bu sayede kesimlerde sıfır hata oluştuğunu anlatan Soner Can, Obelli’nin kurumsallaşmayı yüzde 100 başarmış bir şirket olduğunu sözlerine ekledi.