AK Parti Belediye Meclis Üyesi Havva Saraç, 6 Mart Caddesi’nin öğrenciler açısında tehlike arz ettiğini ve buraya önlem alınması gerektiğini söyleyerek “Buradaki otobüs durakları kalkmalı. Ayrıca kasis de yapılmalı” önerisinde bulundu. Başkan Günaydın da yolun dikkat çekici bir hale getirilerek sürücülerin uyarılmasını istedi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı son oturumu AK Parti üyesi Havva Saraç’ın önerisiyle başladı. Saraç, 6 Mart Caddesi’nin öğrenciler açısından tehlikeli bir hal aldığını ve bu konuda önlem alınması önerisinde bulundu.

OTOBÜS DURAKLARI KALKSIN

Geçtiğimiz günlerde bir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin 6 Mart Caddesi’nde karşıdan karşıya geçerken araba çarpıldığını hatırlatan Saraç, “Daha öncede bu şekilde olaylar da gelişmişti. Bu caddede ışık olmasına rağmen kaza meydana geliyor. Bu caddede otobüs duraklarının kalkması ve kasislerin konulması yönünde bir çalışma yapılacak mı? Çünkü otobüs durakları görüş açısını olumsuz etkiliyor. Kasisleri de hız kesme konusunda gerekli görüyoruz” dedi.

KASİSLER PAKİSTAN DA BİLE YOK

Saraç’ın bu değerlendirmesi üzerine Başkan Günaydın, “Öncelikle kasis Pakistan da bile kullanılımyıor. Sadece bizim buralarda kullanılıyor. O yüzden kasise sıcak bakmıyoruz. Bence buraya dur levhaları ile asfalta kalın bantlarla yavaş yazıları yazabiliriz. Hem de en büyüğünden. Ayrıca gece için de flaşörler çekebiliriz. Bir sonraki meclise kadar bu çalışmalar yapılsın. Hatta komisyonumuz 1 gün boyunca bu alanda inceleme yapsın ve sonraki mecliste bize aktarsın” diye konuştu.