Isparta eğitimde öğretmenden, veliye, dersaneden, fiziki ortama kadar her türlü imkanlara sahip. Ancak bir türlhü istenilen başarıyı, özellikle ortaöğretimde yakalayabilmiş değil.

Gazetemizin dünkü sayısında gündeme getirdiği ortaöğretim pansiyonlarının planlaması ile ilgili bugün yeni bir durumu gündeme getiriyoruz.

Binlerce öğrencinin kaldığı pansiyonlardaki plansızlık nedeniyle önemli sorunların yaşandığı, planlama hatası nedeniyle başarının düştüğünü veliler gündeme getiriyor.

Isparta’da 7 okulun pansiyonu olmasına, okulların statülerine göre öğrencilerinin pansiyonlarda kalma imkanları bulunmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ilgililerin duyarsızlığı nedeniyle ortalık adeta “karmakarışık.”

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi ile okula dahi gitmeyen, staj yapan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisinin aynı pansiyona planlayan zihniyetten zaten başka bir şey beklenmez.

*** Isparta’da Süleyman Demirel Fen Lisesinin pansiyonu var, kız – erkek karma kalınıyor. Fen Lisesinin öğrencileri, ihtiyaç duyulduğunda eğitim kampüsündeki okulların öğrencileri barınıyor.

*** Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin pansiyonu var, kız – erkek karma kalınıyor. Yurtta Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile birlikte Sağlık Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi, Gülkent Lisesi, Şaik Lisesi, EML, İMKB EML’nin öğrencileri kalıyor.

*** Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesinin pansiyonu var, kız- erkek karma kalınıyor. Kendi öğrencileri ve diğer okulların öğrencileri kalıyor.

*** Öğretmen Lisesinin pansiyonu var, kız  -erkek karma kalınıyor. Yurtta okulun kendi öğrencileri ve diğer okulların öğrencileri kalıyor.

*** Gülkent Anadolu Lisesinin pansiyonu var. Sadece kız öğrenciler kalıyor. Okulun kendi öğrencisinin yanında Anadolu Lisesi ve meslek liselerinden öğrenciler  kalıyor.

*** Kız Meslek Liselerinin iki okulunda da pansiyon var. Sadece kızlar 

*** Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesinin pansiyonu var. Kız pansiyonu ve her okuldan öğrenciler var.

*** İmam – Hatip Liselerinin pansiyonları var. Kendi öğrencileri ile birlikte diğer okulların öğrencileri kalıyor. 

Bu kadar pansiyon varken, öğrenciler okullarının statüleri noktasında tam bir karmaşa ile pansiyonlarda ile kalıyorlar.

Veliler ve öğretmenler okulların statüleri bakımından farklı olmaları nedeniyle; sorunların ortadan kalkması, başarının artması ve öğrencilerin birbirinden olumsuz etkilenmemesi için pansiyonlarda planlama istiyorlar.

Aynı statü ve müfredat bakımından yakın eğitim veren öğrencilerin aynı yurtlarda, meslek lisesi öğrencilerinin de aynı yurtlarda kalmasının eğitimde kaliteyi ve başarıyı artıracağını belirten eğitimciler, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında buna göre hareket edilmesini istiyorlar.

Eğitimciler ve veliler, üniversite hedefi olan, ders çalışmayı birinci önceliğine alan öğrencilerle, meslek edinme hedefi olan ve ders çalışma noktasında diğer öğrencilerle aynı duyarlılığa sahip olmayan öğrencilerin aynı yurtta, aynı etüd salonunda bulunmasının doğru olmadığını, çalışmak isteyen öğrencilerin olumsuz etkilendiğini belirterek, önlem alınmasını istiyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden bu konuda duyarlılık bekleyen veliler ise, özellikle ilgili birimin daha dikkatli çalışması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin aynı yurtta eğitim açısından kalmaması gerektiğini belirten eğitimciler, bu noktada idarecilere büyük görevler düştüğünü belirttiler.
 

​Yurtlar yeniden planlanmalı haberi için tıklayınız