KİK, DAVRAZ'LA İLGİLİ KARARINI VERDİ

22 Kasım 2016'da rekabet ortamı oluşmadığı için, 1 Mart 2017'de de kazanan firmayla ilgili bazı şüpheler nedeniyle iptal edilen Davraz Kayak Merkezi 5.telesiyej ihalesine ilişkin idare kararı, Kamu İhale Kurumu'nda bozuldu.

BİLGİÇ'İN PROJESİ: PARASI BİLE HAZIR

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Davraz Kayak Merkezi'nin daha da gelişmesi, ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla gündeme getirip kamuoyu ile paylaştığı 2100 metre uzunluğunda, saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli 5.telesiyej projesinde idari sorunlar çözüldü. 

    Isparta'nın turizmdeki en büyük iddiası Davraz  Kayak Merkezi'nin daha da geliştirilmesi, ziyaretçi sayısının artırılması gibi amaçlarla geliştirilen mekanik tesisler projesinde önemli bir eşik daha aşıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in kamuoyuna taahhüt ettiği ve finansal noktada çözüm bulduğu 2100 metre uzunluğundaki 2.telesiyej tesisi için yaşanan bürokratik sorunlar Kamu İhale Kurumu'nda aşıldı. 22 Kasım 2016'da rekabet ortamının oluşmadığı için 1 Mart 2017'de de en düşük teklifi veren firmayla ilgli bazı şüpheler nedeniyle idare tarafından iptal edilen ihaleye Kamu İhale Kurumu nezdinde yapılan itiraz sonuçlandı. KİK, 37 milyon TL'lik ihaleyi uygun görüp, onayladı.

Edinilen bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Davraz Kayak Merkezi Projesi'nin temeli yıllar önce yapılan 1.etap telesiyej tesisinin yetersiz kalmasına dayanıyor. Sporcular ile günübirlik ziyaretçilerin ortak kullandığı için yoğunluk yaşanan mevcut telesiyeje ek olarak yeni bir tesis yapılması gündeme getirildi. 2100 metre uzunluğunda, saatte 1500 kişi kapasiteli ek, Davraz'ın 5.telesiyeji olacak tesis için Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları ve Turizm Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği ilk ihalesini 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirdi.

İdare, tek firmanın katılması nedeniyle rekabet şartlarının oluşmamasını gerekçe göstererek ihaleyi iptal etti. Davraz Kayak Merkezi, 5.telesiyej tesisi ve diğer tesislerin iyileştirilmesini öngören ihale 1 Mart 2017 tarihinde yenilendi. Rekabet şartları oluşmasına rağmen bu ihalede başka bir sebep gösterilerek iptal edildi. İhaleye en düşük teklifi vererek kazanan Şanlıurfa merkezli firma, konuyu Kamu İhale Kurumu'na taşıdı. KİK, Davraz Kayak Merkezi mekanik tesisleri ihalesi ile ilgili kararını verdi. 37 milyon TL tutarındaki ihale KİK'de onaylandı. Kamu İhale Kurumu, ihalenin kanunlara uygun olduğu kararına vardı. KİK'in kararı doğrultusunda Davraz Kayak Merkezi'ne yapılacak 5.telesiyej ve diğer yatırımlar için önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi ile firma arasında sözleşmenin imzalanması bekleniyor.

37 milyon TL'lik yatırım kapsamında saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli 5.telesiyej tesisi kurulacak, ayrıca mevcut tesislerde iyileştirme yapılacak. Yine ihale kapsamında Davraz'da trafo merkezi inşa edilecek.