Posta Başmüdürü Yaşar Adanalı, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Süleyman Demire! Demokrasi ve Kalkınma Müzesinin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının geç ulaştırılmasıyla ilgili soruşturmada müfettiş raporunun beklendiğini söyledi.
 
" Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de yapımına 20 yıl önce başlanan ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 50 yılık siyasi yolculuğunun yer aldığı Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim 2014 tarihinde görkemli bir törenle açılmıştı. Söz konusu açılış törenine yurt içinden ve dışından devlet adamları katıldı veya gelemeyenler telgraf göndererek kutlama mesajlarını ilettiler. Söz konusu mesajlar ise açılış töreninde tek tek okundu.

ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNMADI

Açılış töreninde sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okunmadı. Bu nedenle ilk olarak törene de katılmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış törenine de mesaj göndermediği düşünüldü. Ancak, gerçek daha sonra ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış törenine mesaj gönderdiği ancak mesajın zamanında ulaştırılmadır)! veya ulaştırılamadığı için törende okunmadığı belirlendi.

POSTA GENEL ÜDÜRLÜĞÜ 3, SORUŞTURMA AÇTI

Bunun üzerine. PTT Genel Müdürlüğü idari soruşturma başlattı. Açılış töreninden hemen bir gün sonra yani 27 Ekim 2014 Pazartesi günü bu konuda yazılı bir açıklama yapan PTT Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklamasında: "Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin 26 Ekim'de yapılan açılış törenleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 26 Ekim'de saat 12.00'de teslim edilmek üzere gönderilen telgrafın, görevli personel tarafından alıcısına zamanında teslim edilmediğinin ilk incelemede belirlendiği belirtildi. Söz konusu olay nedeniyle sorumlular hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada,

"PTT AŞ olarak yaşanan bu olumsuzluktan dolayı özür dileriz" ifadesi kullanılmıştı.

ADANALI; "MÜFETTİŞ GEREKLİ BİLGİ VE BELGELERİ TOPLADI''

Posta Başmüdürü Yaşar Adanalı, söz konusu soruşturmanın akibeti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Söz konusu olayın vuku bulduğu tarihten hemen sonra Genel Müdürlüğümüz tarafından açılan soruşturma çerçevesinde Genel Müdürlük ilimize Müfettiş göndermiştir. Söz konusu Müfettiş bu konuda gerekli bilgi ve belgeleri toplayarak bir rapor hazırlayacak ve Genel Müdürlüğümüze sunacak. Genel Müdürlüğümüz de bu rapor doğrultusunda ilgili personel hakkında kararını verecektir" dedi.