AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un FETÖ’den ihraç edilenlere “ağaç kökü yesinler” açıklamasına MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan tepki geldi. Zabun’un açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Yalçın, “Acaba Abdullah Öcalan’a da mı bugüne kadar ağaç kökü yedirdiler?” diye sordu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun geçen hafta katıldığı bir televizyon programında FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan ihraç edilenlere, “Ağaç kökü yesinler, hamallık yapsınlar’ demişti. Zabun’un bu sözlerine ilk olarak CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy tepki göstermişti. Ersoy’un ardından MHP  İl Başkanı İsa Yalçın da Zabun’a tepki gösterdi.

BU TALİHSİZ AÇIKLAMAYI YAPMASINI ANLAMAKTA DA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

Zabun’un bu açıklamayı kasten yapmış olduğunu düşünmenin korkunç bir şey olacağını ifade eden Yalçın, şu açıklamayı yaptı:  “Bunu kendisini tanıdığım kadarıyla düşünmek bile istemiyorum. Bir eğitimci, bir siyasetçi, Türkiye’de bu olağanüstü durumları yaşamış birisinin bu talihsiz açıklamayı yapmasını anlamakta da güçlük çekiyorum.

EĞER BİR KİŞİNİN BİLE ISPARTA’DA HAKKI YENMİŞSE ORADA ADALET SAĞLANMIŞ SAYILMAZ

Biz muz Cumhuriyeti değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tutukladığı insanları hangi yasalarla düzenlemişse nerede kalması gerektiğini, ne yiyip, ne içeceğini söyler. Ama buradaki konu Cumhurbaşkanının ‘at izi it izine karışmıştır’ Başbakanın ‘bu soruşturmalarda bundan sonra isimsiz ihbarları dikkate almayacağız’ dediği, buradan çıkarılacak sonuçta yargı kararını vermediği için şuanda hata yapılma olasılığının çok yüksek oranda. Eğer bir kişinin bile Isparta’da hakkı yenmişse orada adalet sağlanmış sayılmaz. Olağanüstü durumlardan geçerken de bu yargılama sürecinde Isparta’da bu kadar tutuklunun içinde bir kişi bile olmuş olsa dikkatli ve temkinli açıklaması yapması lazım.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN DE FETÖ İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYOR MU?

Terörle mücadelede bu kadar hassaslarsa bugüne kadar Abdullah Öcalan’a da mı ağaç kökü yedirmişlerdi? LCD televizyonlarla, İmralı Adası’nda bayram ziyaretleri bile özel izinlerle hazırlanmış bir Türkiye’den geçiyoruz. Her gün şehit haberi duymaktan dolayı bu ülkede insanların psikolojisi bozuldu. Acaba Osman Zabun aynı temennisini PKK terör örgütü için de FETÖ için düşündüğünü düşünüyor mu? Düşünmesi gerekir. O yönde de kendisinden bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu ülkede Yeni Kapı ruhu çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanının ülkenin kurtuluşu noktasındaki attığı en önemli adımdı. Bütün siyasi partiler iştirak etti. Aynı şeyin PKK terör örgütü içinde yapılması gerekir. Onların da inlerine girilmesi gerekir. Onların da siyasi uzantıların bulunması gerekir. Onları destekleyen kamu görevlileri varsa ihraç edilmeli, esnafı, işadamı varsa da  üzerlerine gidilmelidir. Artık ‘bıçak kemiğe dayandı, sabrımızı sınamayın’ gibi cümleler değil, FETÖ konusunda nereye kadar gidilecekse gidilmesi lazım. Ama yargılamalar sonucunda neticeye çıkacak şeyleri iyi yapmak lazım. O açıklamadan sonra bir çok insan beni arayarak üzüldüğünü ifade etti. Biz insanlar için kötü bir şey dileyemeyiz. Devlete ve millete karşı kim yanlış yapmışsa cezası yasa ve anayasada vardır. Osman Zabun’un keyfine göre olmaz. olayın etkisinde kalarak yapılan bir açıklama olarak görmek istiyorum. Sayın Osman Zabun’un Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açıklamalarını yakın takip etmesinde fayda görüyorum.”