Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifini Ziyaret Etti Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifini Ziyaret Etti

2021Türkiye Afet Eğitim Yılı dahilinde AFAD eğitim uzmanlarınca  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde esnaf odalarının başkan ve yöneticilerine yönelik afet farkındalık eğitimi düzenlendi. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini anımsatan Birlik Başkanı Ahmet Tural, “Bu kapsamda ilimizde de Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet farkındalık eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Bugün de uzmanlarımız tarafından sizlere ve daha sonra da genel sekreterlere yönelik afet farkındalık eğitimi verilecek. Bu eğitimle, deprem başta olmak üzere ülkemizde sıkça rastlanan afetlerin öncesinde, afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yaparak, toplumda afet bilinci kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi.  
AFET RİSKLERİNİN FARKINDA 
OLMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu Isparta’nın da birinci derece deprem kuşağında yer aldığının altını çizen Başkan Tural  “Bu nedenle olası büyük bir deprem karşısında ve başka afetler karşısında can güvenliğimizi sağlamak ardından can kayıplarını en aza indirmek için ne yapmamız gerektiğini bilmek zorundayız. Dolayısıyla burada verilecek bilgiler hepimizin öğrenmesi gereken bilgilerdir.  Kendimizi eğitmek, etrafımızdaki afet risklerinin farkında olmak sorumluluğunu hepimizin taşıması gerekiyor. Bu eğitim faaliyetinin düzenlenmesinde başta Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu olmak üzere, İl AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan’a, siz değerli uzmanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, bundan sonraki süreçte aynı bilinç ve sorumlulukla sürdürülecek faaliyetlerde başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.
Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın konuşmasının ardından AFAD eğitim Uzmanı Ömür Bozkurt tarafından, özellikle deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem sırası ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler aktarıldı. Afet farkındalık eğitimi karşılıklı soru cevap şeklinde son bulurken, katılımcılara afetlere hazırlıklı olmayı içeren bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı.