Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Herkes O'nu okuyor' yarışması yapılan final ve ödül töreni ile sona erdi. Törenin Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi ise organizasyona ayrı bir renk kattı.

Kaybedeni olmayan yarışmaya Isparta’da 18 bin 462 kişi katıldı. Sınavlar Isparta Körfez Dersaneleri şubelerinde ve Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda 13 gün boyunca süren 31 oturumda gerçekleşti. Ödül töreni Altınbaşak Yemek Büyük Salon'unda yapıldı. Ödül gecesine katılım beklenenden fazla olunca birçok kişi töreni ayakta izledi. Bazı vatandaşlar ise yer olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

  Törenin açılış konuşmasını yapan  Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet Peygamberi'nden öğrendik.” dedi. Dernek Başkanı Özgüleç, 7'den 70'e 12 bin 600 kişinin katıldığı yarışmada, katılımcıların bir hayli zorlandığını ifade etti. ''Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.'' diyen, Özgüleç "Kaybedeni Olmayan Yarışma" sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu kaydetti.

İlahiyatçı Yazar Necdet İçel'de Peygamber Efendimizin İhlası ve samimiyeti konulu konuşma yaptı. İçel, hatiplerin asırlardır  Onun (sav) hakkında konuşmalar yapmalarına rağmen Efendimizi (sav) hakkıyla ifade edemediklerini kelimelerinin cümlelerinin yetersiz ve kısır kaldığını vurgulayarak "Efendimizden(sav) önce gelen bütün peygamberler Onu müjdelemiş, bütün din adamlarını Ona kavuşmakla yanıp tutuşmuş, bütün kahinlerin Onun  alametleri hakkında bilgi vermiştir.Din alimleri mezar taşlarına Ona (sav) selamlar yazmışlardır. Hz. Muhammed Aleyhisselam, sahabe, tabiin, tebe-i tabiin ve onlardan sonra gelen, kıymate kadar da geleceek  olan büyük insanlar, ruhlara nüfus eden bütün sofi ve mistikler, evliya, asfiya, ebrar ve mukarrabin hepsi bir kefeye konulsa yine O Gönüller Sultanı , gözlerimizin ziyası ağırlık basacaktır.

Çünkü varlık O'nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır."dedi. Günümüzde riyakarlık ve gösterişin ön plana çıktığını, enaniyetin bayraklaştırıldığını ifade eden Necdet İçel, Allah rızası için yapılmayan işlerden hayır gelmeyeceğini belirterek Peygamber Efendimizin riyakarlığı deccaldan daha tehlikeli olduğunu  vurguladığını ifade ederek "Efendimiz (sav) Mescid-i Nebevi'de üç defa deccalden daha tehlikeli olacak birşeyi söyleyeyim mi? şeklinde hitap ederek;riyakarlığın deccalden bile tahlikeli oldunu söylemiştir. Riyakarlığın ilacı ise samimiyet ve ihlasdır.Her yaptığımız seyi içten, gönülden, sadece ve sadece Allah rızası için yapmalıyız. İnsan saf su gibi olmalı ve Allah boyasıyla boyanmalı, yüzüne bakıldığında Allah hatırlanmalıdır. Bugün biz birbirimize baktığımızda çek, senet  gibi dünyalık şeyler  aklımıza geliyor. Allah boyasıyla boyanarak günüzün insanlarının ellerinden tutarak onların kurtluşlarına vesile olmalıyız. Bu tebliğ ve irşadı yaparkende hasbi olmalı dünyalık birşey beklememeliyiz. Asrımızın dert insanı  Bediüzzaman gibi insanların imanlarını kurtarmak için cehennemde bile yanmaya razı olmalıyız. Ancak o takdirde başarı olabilir, samimiyeti ve ihlası yakalamış oluruz." şeklinde konuştu.

İlahiyatçı Yazar Necdet İçel'in konuşmasından sonra sanatçı  Saffet Yıldız ve Gurub Sazende musikiler seslendirdiler.Akabinde de "Herkes O'nu Okuyor" sınavlarında başarılı olanlara 3 umre,6 tablet, 10 akıllı telefon,6 notebook, 6 bisiklet, 21 saat, 2 çamaşır makinesi, 2 buzdolabı, 2 bulaşık makinesi, 10 tost makinesi, 10 elektirikli süpürgesi, 10 mp4 ve yüz çeyrek altın hediye olarak verildi.