Isparta Yalvaç'ta, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasıyla, ilçede herkes okuyor. Halk Eğitim Müdürlüğünce belirlenen kitaptan, 15 Mayıs 2011 tarihinde Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda yapılacak testli sınavda başarılı olanlara ödül verilecek.

Ödüllü yarışmaya 7'den 70'e herkesin başvurarak katılabileceğini belirten Yalvaç Halk Eğitim Müdürü Ali Yıldız, dereceye girenlere dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve cep telefonu verileceğini söyledi. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş da yarışmanın başladığını ifade ederek, "Kitabımız çocuk eğitimini çok zevkli ve eğlenceli tarzda ele alan bir kitap. Onun için, bütün çocuk eğitimine duyarlı olan insanlarımızı bu yarışmaya davet ediyoruz.

Yine yarışmada güzel hediyelerimiz var." şeklinde konuştu. Altıntaş, bu yarışmanın kitap okuma alışkanlığının edinilebilmesi adına bir başlangıç olmasını temenni etti.Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran ise her çocuğun kendisine, ailesine ve bütün topluma faydalı bireylere dönüşebileceğini söyledi.

Baran, şöyle dedi: "Üzülerek söylüyoruz, dünya kitap okuma standartlarına göre kitap okuma performanslarımız çok düşük. Bu tip kampanyalarla daha fazla kitap okuma, kitaptaki bilgiyi alma ve anne babayı bilinçlendirip çocuğun içindeki yeteneklerin doğru şekilde açığa çıkması sağlanmalıdır.

Her anne baba bir antrenör olabilir. Adeta bahçıvan gibi çocuğu çok daha iyi bir noktaya taşınabilir. Bunlar da başta kendimiz okuyarak çocuklarımıza örnek olarak olur."