Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı yaptığı açıklamada: ''Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. Ortaokul okuyan öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran Akçil, Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz(SAV)'in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam'ı ya da Siyer'i sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz(SAV) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekanlara seslenmektedir.

Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu ülkenin gençliğini şuurlandırmak ve milletine faydalı hale getirmek bizim en büyük vazifemizdir.

Anadolu Gençlik Derneği olarak bu sene “Ortaokullar Efendimizin İzinde” başlığıyla Siyer-i Nebi sınavını Türkiye’de tüm il ve ilçelerde bulunan ortaokullu öğrenciler için gerçekleştireceklerini söyleyen AKÇİL “ Mustafa SOYKÖK’ün yazdığı  “En Sevgili”  sınav kitabımız 11 Marttan itibaren başvuru yapan tüm ortaokullu öğrencilerimize dağıtılacaktır. Siyer-i Nebi Sınavı bu sene 20 Nisan 2019 Cumartesi Günü gerçekleştirilecek olup son başvuru tarihi 24 Mart 2019’dur.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için ortaokullu öğrencilerimiz www.efendimizinizinde.com adresinden ulaşabilirler.

Siyer-i Nebi Isparta geneli ödüllerimiz 1.ye 500 TL 2.ye 400 TL 3.ye 300 TL 4.ye 200 TL ve 5-10. olan öğrencilerimize 100 TL  şeklinde olacaktır. Yine Türkiye geneli ödüllerimiz de 1.ye 5000 TL 2.ye 4000 TL 3.ye 3000 TL şeklindedir. Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm Türkiye’deki ortaokullu öğrencilerimizi  ve özellikle de Isparta’da bulunan ortaokullu kardeşlerimizin Siyer-i Nebi sınavına başvurularını bekliyoruz.”dedi.