İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kantininde  hizmete giren Simitçi Dünyası’nın  açılış töreni  Prof.Dr. Murat Okçu, Prof.Dr.Murat Ali Dulupçu, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen  başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve iş adamının katılımıyla gerçekleşti.

Açılış sonrası basın açıklamasında bulunan Simitçi Dünyası Franchise  Müdürü Gürkan Yılmaz, Türkiye ve yurt dışında  olmak üzere şube sayısının 124 olduğu bilgisini paylaşarak,’’Bugün burada 124. Şube açılışının mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi. Türkiye genelinde 12 üniversitede Simitçi Dünyası  olarak  yer aldıkları bilgisini paylaşan Yılmaz, ’’Hem devlet, hem özel üniversitelerde şube açıyoruz. Menülerimizi kampus menüsü olarak üniversite öğrencilerimiz için yeniledik, uygun fiyatlı ve daha hızlı aperatif ürünler çıkardık. Üniversitelerden memnunuz’’ açıklamasında bulundu. Simitçi Dünyası Isparta Şube işletmecisi Ali Osman Sarıkaya da, ‘’Ispartalı değiliz, ama bundan sonra Ispartalıyız inşallah’’ diyerek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:’’ İstanbul’da bir özel üniversitede Simitçi Dünyası olarak hizmet vermekteyiz,orada işimizi iyi yapmış  ve başarı yakalamış olmalıyız ki; Simitçi Dünyası burada girdiği ihaleyi kazandıktan  sonra buranın  işletmeciliği teklifinde buludu.Yapılan teklifi memnuniyetle kabul ettik  ve güzel bir işletme  konsepti hazırladık.Burada çok büyük bir teşekkürü hak eden iki değerli insan var. Biri Rektör Yardımcısı Sayın  Murat Ali Dulupçu hocamız, bir de Dekanımız Murat Okçu hoca.Onların istekleri doğrultusunda  projemizi geliştirdik.İnanın böyle bir işletme hiçbir üniversitede yok.Bundan emin olabilirsiniz.Çok ciddi harcamalarda bulunduk ama buna değer.Öğrenci dostu bir menümüz var. Her zaman, her yerde fiyatlar pahalı derler. Bizim için de aynı sözler söyleniyor ama menümüzü  yedikten sonra fiyatlara şaşırarak, çok uygun buluyorlar.Öğrenci arkadaşlarımızın talepleri olmuş sayın Dekan hocamıza,o talepleri karşıladık.Dediler ki ucuz tost olsun.Biz de yeni bir menü yaptık. Ayrıca simidimiz Isparta simidi gibi değil. Isparta simidi 80 gr civarındadır,bizim simidimiz 120 gr. Ve 1,5 liradan satıyorduk.Hocamız talep etti,bundan da kar etmeyin diyerek.

Bu nedenle ayın 10’undan itibaren 120 gr. olan simidimizi 1 liradan satacağız.Öğrenci dostu olarak hizmet vermekteyiz. Zaten Simitçi Dünyası’nın konseptinde de bu var. Simitçi Dünyası’nda A,B ve kampus şeklinde 3 konsept var.Kampüs en ucuz fiyatla satılan ve öğrenci bütçesine uygun olup   üniversitelerde olandır.A kategori  İstanbul’un yüksek sosyetesi olan yerlerde,B’de Anadolu’da olan konseptir. Biz kampus olarak  şehirdekilerden çok daha ucuz fiyatlarla çalışmaktayız. Öğrenci dostu olarak böyle de devam edeceğiz.Öğrenci 2 liraya da karnını doyurur bizde, 25 liraya da. Bu kampüste yaklaşık 10 bin öğrenci var ama bu 10 bin öğrenci sürekli  yok. Yaklaşık 3-4 bin öğrenci  geliyor.Hizmet noktasında sorun yok.18 eleman çalıştırıyoruz.Bunun 4’ü part- time çalışan  öğrenci , diğerleri de sürekli çalışan personel. İki vardiya halinde  sabah 07:30’dan akşam 21:00’a kadar hizmet veriyoruz. Cumartesi-Pazar günü okulda eğitim olmadığı için kapalıyız ancak sınav dönemlerinde açık olacağız.’’ Yoğun katılımın gerçekleştiği açılış töreninde davetlilere  Simit Dünyası’nın  leziz  ürün çeşitleri  ikramı yapıldı.

Elif AKGÜL