İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik sömestr tatili Umre programı düzenlendiğini belirterek; "Bu konuda il genelinde Müftülüğümüze 349 başvuru yapılmıştır" dedi.
 
Söz konusu Umre programının 26 - 30 Ocak arasında başlayıp 5 – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında sona ereceğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'mız öğretmen, öğrenci ve veliler için düzenlediği sömestr tatili umre programı için başvurular, 25 Aralık Salı günü başlamıştı. 10 günlük Umre programına katılacak 13 - 27 yaş arasındaki öğrenciler ile öğretmen ve veliler, 25Aralık 2012- 4 Ocak 2013 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerimiz ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilgili  internet adresine başvurlarını yaptılar. bu doğrultuda müracatların sona erdiği 4 Ocak 2012 tarihine kadar il ve ilçe müftülüklerimize toplam 349 başvuru yapıldı. 
 
Program kapsamında 26 - 30 Ocak tarihleri arasında kutsal topraklara gidebilecek öğretmen, öğrenci ve veliler, 5 - 9 Şubat tarihleri arasında Türkiye'ye dönüş yapacak.
 
Öğrenciler için iki kişilik odaların 795, üç kişilik odaların 760 avro, öğretmen ve veliler için de iki kişilik odaların 875, üç kişilik odaların da 850 avro olarak ücretlendirildiği programda, 0-2 yaş arasındaki bebekler için 110, 3-5 yaş arasındaki çocuklar için 510, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için iki kişilik odada 750, üç kişilik odada 690 avro ücret belirlendi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından organize edilen bu programda; ilimizde olduğu gibi ülkemiz genelinde öğrencilerin bilgi, görgü ve tecrübelerinin arttırılmasına ve pekiştirilmesine katkıda bulunmak, mukaddes beldelerde bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekanların da ziyaret edilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Öğretmenlerin nezaretinde Başkanlığımızca yapılan program çerçevesinde gerçeakleştirilecek olan bu özel umre turu; yarı yıl tatili döneminde yani Ocak ayı sonu ve Şubat ayı başında 5 gün veya gece Mekke, 5 gün veya gece Medine’de konaklayacak şekilde 10 günlük olarak tasarlanmıştır" dedi.