Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ali Haydar Albayrak İlköğretim okulunda düzenlediği deprem ve yangın tatbikatıyla öğrenciler bilgilendirildi.
     Isparta'da kamu kuruluşları ve okullarda yangın ile deprem konusunda bilgilendirme eğitiminin sürdüren Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ali Haydar Albayrak İlköğretim okulunda öğrencileri hazırladıkları tatbikatla bilgilendirdi.
     Tatbikat için hazırlanan senaryo, gerçeği aratmadı. Öğrencilerin merak ve ilgiyle seyrettiği kurtarma çalışması sırasında ekipleri öğrenciler alkışlayarak moral verdi.
     Okul bahçesinde kurulan çadırda İzcilik kolu öğrencileri de tatbikat sırasında temsili kurtarılan arkadaşlarına ilk yardımda bulundu.
     İtfaiye ekipleri, öğrencilere mutfak tüpü yangının ve çeşitli yangınlara müdahale konusunda bilgiler verdi.
     Ali Haydar Albayrak İlköğretim Okulu Müdürü Ali İleri, yaptığı açıklamada Isparta Belediyesi'nin öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, zamanında ve doğru müdahale ile hayat kurtarılacağına dikkati çekti.
     Tatbikatta uygulanan yöntemler konusunda bilgi veren İleri, öğrencilerin deprem ve yangına karşı teorik ve pratikte yapmaları gerekenler konusunda uyarılarda bulundukların belirtti.