Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi, öğrencilerini Uzakdoğu’ya götürdü. Tayland’ın başkenti Bangkok ve Chiang Mai şehri gibi farklı kültür ve coğrafyasının görüldüğü başlıca yerleri ziyaret eden öğrenciler, Budist rahiplerin yaşadığı tapınakları, kralın sarayını, ünlü dev akvaryumu, ipek ve gümüş fabrikalarını, botanik bahçesi ve uçak müzesini gezdi.Tayland’da bulunan Türk Okulu ve Tayland Türk İşadamları Derneği de ziyaret edildi. Gezi sorumlusu rehber öğretmen Erkan Kırbıyık, geziye katılan öğrencilerin en çok bu ülkelerdeki Türk Okullarında görev yapan Türk öğretmen ve belletmenlerin fedakarlıklarından etkilendiğini ifade etti. Kırbıyık, geziler sayesinde öğrencilerin kendilerine olan cesaretlerinin arttığını belirtti. Gidilen ülkelerde gönüllü olarak Türkiye'nin tanıtımını da yaptıklarını aktaran Kırbıyık, "Her gittiğimiz ülkenin kendine göre bir kültürü ve yaşantısı var. Gezi sayesinde öğrencimiz bunları görme fırsatı buluyor. Ayrıca öğrencilerimiz girişimcilik adına cesaret de kazanıyor. Mesela velisi işadamı olan öğrencilerimizin babası 'Belki ileride bu ülkelere ihracat yaparız. Çocuğum oraları görsün, öğrensin' diye gönderiyor." dedi.
Geziye katılan öğrencilerden Ahmet Şahin, gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu, farklı kültür ve dinlerden insanlarla tanıştıklarını söyledi. Gezinin asıl heyecan verici yanının hayvanlarla yapılan birbirinden ilginç gösteriler olduğunu ifade eden Şahin, “Fillerin penaltı atışlarını ve yağlı boya ile resim yapışlarını unutmak mümkün değildi. Fillerin üzerine binerek gezintiye çıkmak ise çok farklı bir deneyim oldu. Ancak belgesellerde izleyebildiğimiz ve kafes arkasından görebildiğimiz kaplanlarla sarmaş dolaş olup fotoğraf çektirme fırsatı bulduk.” dedi.
  Yarkın Akçil de, okul yönetimine böyle bir geziyi düzenlediği için teşekkür etti. Zehirli kobra yılanları ile yapılan gösterilerin nefes kesici olduğunu ifade eden Akçil, gösterinin sonunda yılanları boyunlarına dolayarak bu anları fotoğraf karelerine yansıttıklarını kaydetti. Akçil, “Dünyada yalnızca Tayland’da olan ve boyunlarına takılan demir halkalarla yaşayan uzun boyunlu kadınları görmek ve onlarla fotoğraf çektirmek inanılmaz bir farklılık hissiydi. Cep telefonu gibi teknolojik ürünlerin yarıdan daha ucuz fiyatlara alınabilmesi ise alışverişin keyfini kat kat artırdı.” dedi
Okul müdürü Vahit Çiftçi de düzenlenen bu tür gezilerin ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini, öğrencilere ufuk ve tecrübe kazandırmak amacıyla yapılacak her işe hazır olduklarını belirtti.