Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ''Isparta hem okuyor, hem yazıyor'' projesi kapsamında 42 ilköğretim öğrencisinin yazdığı hikayeler, kitaplaştırıldı ve karne dağıtımında 21 bin 200 öğrenciye dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Haber32 Muhabirine yaptığı açıklamada, okumanın yanında yazmanın da önemli olduğunu vurgulamak amacıyla ''Isparta okuyor'' projesine ilave olarak ''Isparta hem okuyor hem yazıyor'' projesi başlattıklarını ve bu doğrultuda öğrencilerden hikaye yazmalarını istediklerini belirtti.

İl genelindeki tüm öğrencilerin yazdıkları hikayelerin bir komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutulduğunu aktaran Yılmaz, içlerinde 42 öğrenci tarafından yazılan hikayelerin kitaplaştırılması kararı alındığını ve ''Gül bahçesinden esintiler'' başlıklı kitap bastırıldığını kaydetti.

Kitabın içerisinde ilköğretim okulu öğrencileri tarafından yazılan birbirinden farklı hikayelerin yer aldığını ifade eden Yılmaz, ''Biz hem okuyoruz hem yazıyoruz. Öğrencilerimize hayal dünyalarında yarattıkları kahramanlıkları, olayları kitaplaştırma imkanı sunuyoruz'' dedi.

Önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten Yılmaz, bu uygulama ile öğrencilere özgüven kazandırdıklarını kaydetti. Öğrencilerin kendi eserleriyle kendilerinin neler yapabileceklerini gördüklerini söyleyen Yılmaz, ''Öğrencimiz okumayı öğrendiği bir dönemde yazmayı da öğreniyor. Hatta kitap yazıyor. Çok güzel bir olay. Bu gösteriyor ki geleceğimiz emin ellerde'' diye konuştu.
216 sayfalık kitaptan 22 bin adet bastırıldığını kaydeden Yılmaz, 21 bin 200 adedini karne dağıtımı ile öğrencilere dağıttıklarını söyledi. Bu çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da örnek olarak gösterildiğini aktaran Yılmaz, bu uygulamayı her yıl devam ettireceklerini bildirdi.