ATV ana haber bülteni sunucusu Cem Öğretir ve eşi NTV ana haber bülteni sunucusu Seda Öğretir, Yalvaç'ta öğrencilere medyayı anlattı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferans için davet edilen ATV Ana Haber Bülteni Sunucusu Cem Öğretir, 'Medya, Haber ve Habercilik Toplum Üzerinde Etkili mi?' konulu konuşma yaptı. Haberin toplum için önemine değinen Öğretir, ''Biz medya mensupları olarak yanımızdan akıp giden hayatı izleyen ve bu izlediklerini, bu hayatı yaşayanlara anlatmaya çalışan birer aynayız. Toplum açısından önem arz eden bu aynanın biçiminin ve yönünün nasıl hazırlandığı ve nasıl tutulduğudur'' dedi.
Medya ve haber dünyasının temsilcilerinin zor ve önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Öğretir, ''Ben ve seksen kişilik ekibimin ilkesi, bu zor görevi doğru ve objektif olarak yerine getirmek. Bunu da büyük bir gayretle yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak, insanlarımız yeterince dikkatli bir biçimde bültenleri takip etmedikleri için ön yargılarla değerlendirme yapabiliyorlar. Yani, dürüst ve objektif davrandığımız zaman birçok kimseye yaranamadığımızı da görüyoruz'' diye konuştu.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Cem Öğretir, medya sektörde ilerlemek isteyen öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğretir, ''Bugün Yalvaç Meslek Yüksekokulu'nda gördüğüm manzara, çok sayıda istekli arkadaşımızın bulunmasına çok mutlu oldum. Ancak tek başına bu yeterli değil. Sabır, çalışmak, odaklanmak ve her şeyini yapmayı hedeflediği işe göre düzenlemek gerekli. Bu yapıldığı takdirde başarı zaman içerisinde kendiliğinden gelecektir'' dedi.
Yalvaç MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Özgül, Cem ve Seda Öğretir'e teşekkür etti. Cem ve Seda Öğretir'e yöresel ürünlerden oluşan bir hediye paketi sunan Özgül, uzaktan öğretim ve staj kontenjanı konularında da destek sözü aldıklarını ifade etti.
Cem ve Seda Öğretir, konferansın ardından Bülent Özgül ve Yalvaç Belediyesi Kültür Müdürü Ercan Kafafcı rehberliğinde Pisidia Antiokheia antik kentini ve Yalvaç'ı gezdi.