Halı Sarayı'nın doğusundaki giriş ve çıkış merdivenleri saat 10.00'dan itibaren ortaokul ve lise öğrencilerinin buluşma noktası. Kız ve erkek öğrenciler loş basamaklarda sigara içmekle kalmıyor, duvarlara ise kendilerine uymayan yazılar yazıyorlar. Esnaf, öğrencilerin davranışından rahatsız.

 

Halı Sarayı'nın Doğusundaki giriş çıkış merdivenleri öğrencilerin buluşma noktası. Okulu asan,yahut da boş dersleri olan öğrenciler soluğu Halı Sarayı'nın merdivenlerinde alıyorlar.
 
Büyük bölümü liseli olan kız ve erkek öğrenciler saatlerce hem sigara içiyorlar, hem de sohbet ediyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi merdivenlerin ve merdiven boşluklarının duvarlarına kendilerine yakışmayacak yazılar yazıyorlar.
 
ESNAF RAHATSIZ
 
Halı Sarayı'nda işyeri bulunan esnaf, öğrencilerin davranışından rahatsız olduklarını söylüyor. Halı Sarayı esnafı rahatsızlıklarını şöyle dile getiriyorlar: "Halı Sarayı'nın 3 girişi ve çıkış merdivenleri var.
 
Halı Sarayı'nın doğusundaki giriş ve çıkış merdivenleri liseli kız ve erkek öğrencilerin buluşma noktası haline geldi. Saat 10.00'dan itibaren onlarca öğrenci saat 15.00'e kadar aralıklarla burada
buluşuyorlar. Öğrenciler hem sohbet ediyorlar hem de sigara içiyorlar. Dahası da var.
 
Öğrenciler gerek merdivenlerin, gerekse merdiven boşluklarına kendilerine yakışmayacak yazılar yazarak şehrimizin göbeğindeki iş merkezini kirletiyorlar. Isparta’mız bir üniversite şehri.
 
Ayrıca her üç ayda bir 10 binin üzerinde asker eğitim görüyor. Gerek SDÜ'de okuyan çocuklarını görmeye gelen aileler, gerekse yemin törenlerinde Isparta’ya akın eden asker aileleri bu çirkinlikleri görünce "Bu işyeri sahipsiz mi? Bu çocukları takip eden sorumlu merciler yok mu? diyerek hayretlerini gizlemiyorlar. Bizler esnaf olarak başta veliler olmak üzere tüm yetkilileri bu duruma engel olmalarını ve söz konusu basamakların bu kirlilikten kurtarılmasını istiyoruz."