Isparta İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Birol Hansu, öğrencilere sosyal etkinlikler yaratmak amacıyla her öğrencinin kullanabileceği uzaktan kumandalı helikopter alma sözü verdi.
     Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şubesi tarafından İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine model uçak yapım kursu düzenlendi. Kursa katılan 29 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     THK Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar, törende yaptığı açıklamada, öğrencilere sosyal etkinlikler kazandırmak ve onları havacılığı sevdirmek amacıyla model uçak yapım kursları düzenlediklerini kaydetti. Talep olan her okulda ücretsiz kurs açtıklarını söyleyen Çağlar, kurslara katılımın oldukça yoğun olduğunu bildirdi. Bu kursların devamı niteliğinde yeni kursların da açıldığını anlatan Çağlar, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri amacıyla daha üst kademedeki kurslara da katılmaları yönünde çağrıda bulundu.
     Model uçak yapım kursunun çocukların gelişiminde olumlu etkiler yarattığını dile getiren Çağlar, kursa katılan öğrencilerin çevre açısından da yeni insanlar kazandığını ve kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu aktardı.
     Isparta İMKB Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hansu da, bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Öğrencilerin enerjilerini harcayabilecekleri sosyal etkinliklerin geliştirilmesi noktasında olumlu her türlü etkinliğe katıldıklarını ifade eden Hansu, bu tür etkinliklerin öğrencilerin meslek yaşamlarını da etki sağladığını kaydetti.
     Model uçak yapım kursuna katılan öğrencilerde pilotluğa yönelmelerin olduğunu aktaran Hansu, öğrencilerine okul bahçesinde kullanabilecekleri uzaktan kumandalı helikopter alma sözü verdi.