Üniversite için "İsparta'yı tercih eder misiniz?" sorusuna 100 öğrenciden 91'i "barınma pahalı ve sorun" cevabını vererek "hayır" dedi.

Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesi, üniversite öğrencileri arasındaki "barınma sorunu ' Ve barinmairm-parıalıhk" nedeniyle tercih edilmeme nokmtasına geliyor.

Isparta'daki 5.000'in üzerindeki üniversite öğrencisi arasında yapılan araştırmaya göre öğrencilerin % 91'i "barınma pahalı ve sorun" cevabını vererek yeniden tercih'e "hayır" cevabını verdi.

Uzmanlar, üniversite öğrencilerinin İsparta'nın ve Süleyman Demirel Üniversitesinin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu belirterek şunları söylediler:

"Evet, bu kadar öğrenci olumlu izlenimlerle şehirde kaldığı veya ayrıldığı zaman büyük bir fırsat.

Ancak olumsuz izlenim olduğu zaman ise ciddi bir sorunu da beraberinde getiriyor. SDÜ'de eğitim gören öğrencilerin şehir ile ilgili düşünceleri ne yazık ki olumlu değil. Bunun anlamı şu: Bu öğrenciler mezun olduklarında veya tatillerde memleketlerine gittiklerinde İsparta için olumlu şeyler söylemiyor. İsparta'yı tercih etmek isteyen öğrencilere "İsparta'yı tercih etmeyin" diyor. Bu ciddi bir tehlikedir ve acil olarak önlem alınmalıdır. 

Önlem almanın yolu da Isparta'nın öğrenci gözündeki olumsuz imajını düzeltmektir. Şehrin önde gelen kurumları ve isimleri bu konuda çalışma yapmaya başlamalıdır. Yoksa Isparta öğrenci açısından "sorunlu ve barınması pahalı il" imajı nedeniyle öğrencilerin tercih etmek istemediği il durumuna gelecektir.

Isparta'ya öğrencinin gelmemesi demek, ekonominin çökmesi demektir. Isparta önemli sorunla karşı - karşıya ama dikkate alan yok."