Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, öğretmenleri iyi yetiştirilmemiş bir ülkenin gelecek nesillerinden başarı beklemenin yanlış olacağını bildirdi.
     Coşkuner, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 163'üncü yıldönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada, mezunu olduğu Öğretmen Okullarının kuruluşunu özlemle kutladığını belirtti. Öğretmen Okullarındaki amacın, insan ve insani değerlerin tüm yaşam için yetiştirilmesi olduğunu ifade eden Coşkuner, ''Çünkü çok iyi biliniyordu ki, ulusların geleceği yeni nesillere, yeni nesiller ise öğretmenlere emanettir. Öğretmeni iyi yetiştirilmemiş bir ülkenin gelecek nesillerinden çok başarı beklemek yanlıştır'' dedi.
     Günümüzde ise sınavlarda kopya skandallarının yaşandığını belirten Coşkuner, yaşama yönelik değil, basmakalıp bilgileri içeren eğitim sistemiyle yetişen çocuklardan büyük başarılar beklemenin sadece çocuklara haksızlık olacağını, bunun sorumlusunun ise eğitimi kötü yöneten iktidar olduğunu kaydetti.
     Coşkuner, ülkedeki başarısız eğitim politikasıyla beraber büyük öğretmen açığına rağmen atanamayan öğretmenlerin de siyasi iktidarın ayıbı olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     ''Günümüzde öğretmen yetiştirmede yaşanan sıkıntı ve yetersizliklerin en büyük göstergesi ise hala düzenli olarak kutlanan Öğretmen Okullarının açılışı olsa gerek. Çünkü öğretmen okullarının sitemi başarılıydı, gerçekti, samimiydi. Öğretmenlik ruhunun kazandırıldığı, öğretmen yetiştirmede niteliğin önemsendiği 163 yıl önce başlatılan ve uzun yıllar sürdürülen uygulamaların her zaman anımsanmasını diliyor, öğretmenlerimize sevi ve saygılarımı sunuyorum.''