ISPARTA'DA GÜL BAHÇELERİNDE YEVMİYECİ OLARAK ÇALIŞAN KURT, OKS BİRİNCİSİ OLDU

Isparta'nın Keçiborlu İlçesinden Bayram Kurt İsimli Öğrenci, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (Oks) Sonuçlarına Göre, Birinci Olan 97 Öğrencinin Arasında Yer Aldı.

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinden Bayram Kurt isimli öğrenci, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre, birinci olan 97 öğrencinin arasında yer aldı.


Memur emeklisi bir babanın çocuğu olan Kurt, birinci olduğunu televizyondan öğrendi. Maddi durumu iyi olmadığı için dershane yerine Isparta Halk Eğitim Müdürü kurslarına katılan Kurt, başarısını, sistemli çalışmasına bağlı olduğunu söyledi.

Keçiborlu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu öğrencisi Bayram Kurt, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için gül bahçelerinde gül toplayarak, 20 YTL'lik gündelikle ailesine destek olmaya çalıştığını ifade etti.

Kurt, "Ailemin durumu iyi değil. Bende okulların tatil olmasıyla birlikte gül bahçelerinde çalışıyordum. Bugün sonuçlar açıklanacağından dolayı işe gitmeyerek televizyonun başında sonuçları takip ettim. Tercihimi İzmir Fen Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nden yana yapmayı düşünüyorum" dedi. OKS birincileri arasında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kurt, üniversitede tıp fakültesini tercih ederek iyi bir cerrah olmak istediğini belirtti.

Memur Emeklisi Baba Sefer Kurt da çocuklarından bu başarıyı beklediklerini, kendileri için bir sürpriz olmadığını söyledi. Kurt, çocuğunu daha iyi liselerde okutmak istediğini, ancak maddi sıkıntıdan dolayı Afyon ve Isparta Fen Lisesi'ni istediğini kaydetti.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise OKS'de Matematik-Fen (MF) Türkiye 4.sü, Türkçe-Matematik (TM) Türkiye 5.si olmalarının kendilerini oldukça sevindirdiğini kaydetti. Geçen seneki sınavlarda 9. ve 10 sırada olduklarını ifade eden Yılmaz, "Bu seneki OKS' de yüzde yüz daha başarılı olduk. Rehberlik hizmetlerine ağırlık vereceğiz. 

Keçiborlu'dan bir öğrencimiz birinci oldu. Bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin tercihlerinde hata yapmamaları için okullarda rehberlik danışma merkezlerimiz hizmet verecektir" dedi.

(Cihan Haber Ajansı)