Isparta Belediyesi tarafından başlatılan bu hummalı çalışmada şehir genelindeki tüm okullarda bahçe temizliği başlatıldı. Eğitim yuvalarının pırıl-pırıl bir şekilde hazır olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Balaman Temizlik İşleri Müdürlüğü"ne bu konuda talimat vererek çalışmaları başlattı.

    Fatih Mahallesinde bulunan Öğretmenler İlköğretim Okulu"nda başlatılan çalışma dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir ve Temizlik İşleri Müdürü Halil Gülderen ortak basın açıklaması yaptılar. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz bu yıl ana sınıfı ve birinci sınıflarda 11 Eylül diğer kademelerde ise 18 Eylül de eğitime başlanacağını haber vererek başladığı konuşmasında, “Çevre temizliği ve yeşillendirme çalışmalarının önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

    Eğitim-öğretim dönemi öncesi çevre temizliği yapılması konusunda maalesef bizim personel açığımız olduğu için yetersiz kalmaktayız. Belediye Başkanımız sağ olsun bu konuda bizlere destek çıktı. Avrupa"da okulların bakımları belediyelere aittir ama bizim ülkemizde böyle bir yasal düzenleme yoktur. Fakat Belediye Başkanımız Avrupa"da olduğu gibi tüm okullarımızın genel çevre temizliğini ve yeşillendirme çalışmalarını yaptırmaktadır.

   Kendisine bu duyarlılığından ötürü camiam adına teşekkür ediyorum” dedi. Temizlik İşleri Müdürlüğü"nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir de yaptığı açıklamada, okulların açılmasından önce şehir genelinde başlattıkları okul bahçelerinin temizliği bakım ve onarımı, bahçe duvarlarının boyanması gibi işlemlere başladıklarını bu çalışmaların da okullar açılmadan önce tamamlanacağını haber verdi.

    Aydemir, “Çocuklarımızın ilim ve irfan yuvalarının pırıl-pırıl olması için Belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yavrularımızın toz, toprak ve pislik içerisinde oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Onlar için ne yapsak azdır” dedi.