Milli Eğitim ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması amacıyla hayata geçirilen ''iyi beslenme iyi gelecek'' projesi kapsamında öğrencilere beslenme çantası dağıtıldı.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, sağlıklı bir birey olmak için beslenmenin çok önemli olduğunu belirtti. Hastanelerin şifa arayan insanlarla dolu olduğunu söyleyen Oğuz, temizlik ve iyi beslenmenin bir çok hastalığı önlediğini kaydetti. Öğrencileri kapsayan ''iyi beslenme iyi gelecek'' projesini önemsediklerini aktaran Oğuz, bu proje ile öğrencilere doğru beslenmenin koşullarını aktardıklarını ifade etti. Törene annelerin de ilgi göstermesinden dolayı memnun olduğunu kaydeden Oğuz, ''Bu projede annelerin rolü büyük. Çünkü beslenmenin ne olduğunu yaratılışımız itibariyle annelerimizden öğreniyoruz. Anneler doğru beslenmeyi çocuklarına aktarabilirlerse, sağlıklı bireylerin de sayısı artacaktır'' dedi.
     Oğuz, projenin tüm okullarda yaygınlaştırılacağını bildirdi.
     Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da, dünyada 1,5 milyar civarında aşırı ve dengesiz beslenmeden dolayı sağlıksız toplum yetiştiğine değindi. Sağlıklı toplumların yetişmesi ve sağlıklı beslenme kriterinin bir alışkanlığa dönüştürülmesi amacıyla geliştirilen projenin ilk etapta 750 öğrenciyi kapsadığını anlatan Önal, projenin kademeli olarak yaygınlaştırılacağını söyledi.
     Proje kapsamında beslenme problemi olan çocukların da ilgili uzmanlara yönlendirildiğini dile getiren Önal, çocukların ilgi duydukları spor dallarına yönelmeleri yönünde de çalışma yapacaklarını aktardı.
     Öğrencilere, içinde meyveli ve normal süt, bir elma, fındık içi ve kuru kayısı bulunan beslenme çantası ile iyotlu tuz dağıtıldı.