Akadder Isparta Başkanı Havva Saraç,  "Mısır'da idam edilen 9 genç için yer yerinden oynamıyor. Aksine dünya hiç olmadığı kadar sessiz... 

Şehadetleriniz mübarek olsun ey şehitler! Sizler yıllarca inanç ve özgürlükleriniz adına cezaevinde kaldınız, işkence gördünüz, idam edildiniz ve tüm dünya sadece izledi. 

Ölüme gülerek giden gençler dünyevileşen bizlere, gençlerimize örnek olsun... Özgürlüklerini, inançlarını canları pahasına müdafaa ettiler. Sisi'ye ve ona destek olan tüm şer güçlere lanet olsun. Ve dünyanın bu derin sessizliğini de telin ediyoruz. Ümmetin uğradığı zulme gözlerini, kulaklarını kapatmış, suskunluğa bürünüp izleyen sözde İslam dünyası ve Batı... Bir kere daha gördük ki demokrasi, barış, özgürlük hikayeleri yalan... Bir tek gerçek görüyoruz biz: Firavun düzeni, zulüm, kan, gözyaşı Müslüman coğrafyaların kaderi olmuş...
İnsan hakları savunucuları nerdeler? Ya kadın haklarından dem vuranlar? Bu idam edilen gençlerin annelerinin, kızlarının, kadınlarının haklarını ne zaman savunacaksınız?

İyilikder Isparta Başkanı Ramazan Toker, Mısır'da idam edilen şehitler için Sisi'yi zalim darbe rejimini lanetledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Filistin, Suriye, Mısır, Yemen, Doğu Türkistan, Arakan vb coğrafyalarda öyle çok zulüm ve acıya şahit olduk ki... Tarihimizde, darbe dönemlerinde ülkemizde, bizim gençlerimiz de idam edildi. Bu görüntüler bize hiç yabancı değil. Bu kahrolası, zalim, sömürgeci düzen her daim gençlerimizi yok etmek için fırsat kollamakta. 

Dinamizmimizi korumazsak, dünyevileşme, nihilizm, konformizm bizi ve gençlerimizi asıl gayemizden, kulluk ve İ'lay-ı Kelimetullah kelimetullahtan alıkoyarsa çözülme yaşarız, toparlanamayız. 9 gencimizin şehadeti mübarek olsun derken şehadetin, şahitliğin idrakinde olarak yaşayalım, darbesevicilerin tuzaklarından kendimizi ve neslimizi koruyalım inşaAllah diyorum... Allah'ın ayetleri en büyük tesellimiz: "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar." ifadelerini kullandı.