İyi Parti’den Isparta Belediye Başkanlığı için göreve talip olan deneyimli politikacı, 20. Dönem Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, aday adaylığından çekildiğini söyledi.

Bilgin, Gazeteci Müslüm Aktürk’e yaptığı açıklamada, Hakk ve halk için hizmete niyetlendiğini ancak bazı nedenlerden dolayı aday olmaktan vaz geçtiğini anlattı. Siyasetin zor bir uğraş olduğunu belirten Bilgin, şunları kaydetti:

“Milletvekili olarak hizmet ettiğim Isparta’ya bu kez belediye başkanı olarak katkıda bulunmak istedim. Zira edindiğim tecrübenin benimle sınırlı kalmamasını halkımızın da yararlanmasını arzu ettim.

Bu amaçla bir süre önce gelip Isparta’da çalışma yaptım. Ispartalı hemşehrilerimin yoğun ilgisine muhatap oldum. Belediye başkanlığını kazanacağıma inandıktan sonra başta işsizlik olmak üzere Isparta’nın çeşitli sorunlarının çözümüne yönelik projeler hazırladım. Kısmet olup adaylığımız netleşseydi bunu halkımızla paylaşacaktım.

Ancak; kısır çekişmelerin içerisinde yer almak istemediğim, kişiliğim ve geçmişim ayak oyunlarına muhatap olmaya uygun olmadığı için belediye başkanlık girişimimi bu akşam itibariyle noktalıyorum. Isparta’ya hizmet etmeye niyetimi açıkladığım andan teveccühlerini benden esirgemeyen, bugüne kadar bana her konuda, her şartta destek olan herkese teşekkür ediyor ve helallik diliyorum.

Bunda da bir hayr vardır, Isparta’ya ve ülkeme kim hayırlı olacaksa belediye başkanlığına onun seçilmesini Yüce Rab’bimden diliyorum.”