Önal "Belediye Başkanımız sağlık kompleksinin yapılacağı aftzideki problemi an kısa sürede çözeceğine dair söz verdi. Beklentimiz bir an önce arazi sorunun çözülerek inşaata başlanmasıdır" dedi.

Sümer Halı fabrikasına yapılacak sağlık kompleksi ile ilgili arazi sorunu tartışmaları devam ederken İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal sorunun çözümünde sona yaklaşıldığını söyledi, il Sağlık Müdürü Önal belediye başkanı Günaydın'ın sağlık kompleksi arazisi ile ilgili sorunu çözmek için söz verdiğini belirterek "biz sorun çözülsün ve inşaat bir an önce başlasın istiyoruz. Belediye başkanımız sorunu çözeceğine dair söz verdi. Seçimler öncesinde arazi probleminin bitirilerek inşaatın başlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

SORUN ÇÖZÜLMESE YARGIYA GİDİLECEK

İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal Sümer Halı fabrikası üzerine yapılacak sağlık kompleksi ile ilgili gelinen durumu değerlendirdi. Önal sorunun çözümü için çok çalıştıklarını belirterek "ben tekrar göreve geldiğim gün ilk olarak belediye başkanını arayarak sorunu nasıl çözebileceğimizi sordum. Bu görüşmeden üç gün sonra yanına giderek yüz yüze görüştüm. Belediye başkanımız sorunu çözeceğine dair söz verdi" dedi.

İl Sağlık Süleyman Önal "sağlık kompleksindeki arazi sorunun çözümü biran önce yapılarak inşaat • başlasın istiyoruz. Beiediye bizden kendilerine ait olan küçük bir arazi için vatandaşa ödenen ücretten daha yüksek bir ücret talep etti. Biz belediyeye vatandaşa ödediğimiz ücretin aynını ödemeyi teklif ettik. Kabul etmediler. Şayet bu şekilde sorun çözülmezse mahkeme yoluna giderek, mahkemenin bir rakam belirlemesini talep edeceğiz" diye konuştu.

SEÇİMDEN ÖNCE BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Sağlık kompleksi inşaatına seçimden önce başla¬mak istediklerini belirten İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal "arazi problemi bir an önce çözülsün ve inşaat başlasın istiyoruz. Belediye başkanımız sorunun çözüleceği ile yönünde bize söz verdi. Sorun hemen çözülürse bizde biran önce inşaata başlayalım istiyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Önal sağlık kompleksinin siyasi malzeme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyley-erek "belki bazı kişiler sağlık kompleksi inşaatını siyasi malzeme olarak düşünerek karşısında durmaya çalışıyor olabilir. Belki bazı kişiler belediye başkanlığına bu işi sallatın seçim öncesi kimse puan kazanmasın, diye akıl veriyor olabilir.

Ama bu kesinlikle siyasi malzeme olacak bir konu değil. Bu İsparta halkı için yapılan bir büyük bir proje buna destek olan kişi siyasi görüşü ne olursa olsun bundan artı puan kazanır. Buna halka yapılacak bir hizmet olarak bakarak hareket edilmesi gerekir" diye konuştu.