Isparta CHP Gençlik Kolları Lokalinin giriş kapısının camının kırılarak içeriye CHP adayı Ali Haydar Öner aleyhine bildiri atılması olayı ile ilgili olarak eşgalleri tespit edilen iki kişiden birisi gözaltına alındı. Olay günü alkollü olduklarını ve iddiaya girdikleri için camı kırdığını belirten şahıslardan M.S, içeriye kesinlikle bildiri atmadıkları söyledi.

Kutlubey mahallesi Halı Sarayı 2. katında bulunan CHP Gençlik Kolları Lokalinin giriş kapı camı 4 Haziran günü kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak içeriye CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner aleyhine hazırlanmış bildiriler atılmıştı. Olay sonrasında açıklamalarda bulunan Öner, kendisine komplo kurulduğunu, kendisinin haberi olmadan nüfus bilgilerinin elde edilerek bildiri haline getirildiğini belirterek, emniyetin olayı aydınlatmasını istemişti.
 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayın aydınlatılması için yürütülen çalışmalarda parti bürosunun bulunduğu katta olayı veya şüphelilerini gören kişilerin ve olay yerini tespit edebilecek kamera görüntülerinin olmadığının anlaşılması üzerine yakın çevrede bulunan 50’ye yakın işyeri ve Mobese kameralarınca kayıt altına alınan görüntüler tek tek incelendi.

 KAYITLARDAN 150 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kayıtlarda mevcut yaklaşık 150 kişiden şüpheli olabilecek 9 şahısın görüntülerinin tespit edildiğini belirterek, olayla ilgili bilgi ve görgüsü olabilecek şahıslarla görüşülerek olay esnasında olay yeri civarında görülen kişilerle ilgili eşkal bilgilerinin toplandığını söyledi. Gürkan, elde edilen bu eşkal bilgilerinin çevreden temin edilen kamera görüntüleri örtüştürülerek olayı gerçekleştirdiği düşünülen 2 şahsın eşkal bilgilerinin tespit edildiğini kaydetti. Gürkan, bu iki eşkale yönelik yapılan çalışmalarda, 21 Haziran günü eşkale uyan şahıslardan birisinin ekipler tarafından yakalandığını ifade etti. Gürkan, şunları söyledi: “Şahıs verdiği ifadesinde; 6 Haziran akşam saat 22.00 sıralarında arkadaşı ile kafeler caddesindeki bir büfeden bira alarak Halı Sarayı 2. katına çıktıklarını ve burada merdivenlerde biraları içtikten sonra alkolünde etkisiyle oradaki işyerlerinin camını kırıp kıramayacakları konusunda iddiaya girdiklerini, kendisinin iddiasını ispat etmek için orada bulunan partiye ait büro olduğunu bilmediği işyerinin kapı camına tekme atarak kırdığını belirtti.”

Gürkan, şahsın parti lokaline bildiri atmadıklarını, olay esnasında da içeride atılmış bir bildiri olup olmadığını görmediğini, olayı gerçekleştirdikten sonra ise buradan kaçarak uzaklaştıklarını itiraf ettiğini kaydetti.

CHP Gençlik Kolları Lokalinin camının kırılması olayında içeriye atılan bildiride hiçbir buruşma, kırılma, yırtılma olmaması eylemin CHP’nin kendi içerisinden yapıldığı şüphelerini doğurmuştu.