Ankara kulislerinden Isparta kulislerine düşen bu iddia çok konuşulacak. CHP İsparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in partisinden istifa ederek Mehmet Haberal'ın liderlik edeceği söylenen yeni oluşuma katılacağı iddia edildi.

Bir süredir Ankara kulislerini meşgul eden "Haberal ya Demokrat Parti'ye geçerek ya da yeni bir parti kurarak mecliste yeni bir grup kuracak" iddiası sıcaklığını koruyor. Süleyman Demirel'in Kılıç-daroğlu'na zor duruma sokacak açıklamaları da bu iddianın geçerliliğini güçlendiriyor. Kılıçdaroğlu, Demirel ile listeler konusunda hiç görüşmediğini söylemiş, ancak Demirel seçimlerin ardından yaptığı açıklamada kendisinin Haberal ile ilgili insani bir ricada bulunduğunu söylemişti.

DEMİREL HABERAL İLİŞKİSİ

Demirel ile Haberal arasındaki sıkı ilişki ortada. Ankara kulislerinden İsparta kulislerine sıçrayan iddia ise CHP'nin çiçeği burnunda Milletvekili Ali Haydar Öner ile ilgili. CHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ankara kulislerinde sıkça konuşulan bir isim de Ali Haydar Öner.

ÖNER SÜRECİ DİKKATLE TAKİP EDİYOR

Öner'in süreci dikkatle takip ettiği ve Haberal'ın ekibi ile birlikte hareket edeceği iddiası Ankara kulislerinden İsparta'ya yansıdı. Süleyman Demirel'in ricasıyla milletvekili olan Haberal'ın siyaset sahnesinde önemli bir yeri var.

DEMİREL ADINA DA SİYASET YAPAĞIM

Ali Haydar Öner'in seçimlerin ardından yaptığı "Süleyman Demirel adına siyaset yapacağım" açıklaması da son derece önemli. Bu açıklama Öner'in Haberal'ın ekibiyle hareket edeceği iddiasını güçlendiriyor.

DEMİREL-KILIÇDAROĞLU-ÖNER-CANDAR VE BAYDAR

SDÜ'nün akademik açılışında Süleyman Demirel, Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Haydar Öner, Tolga Çandar ve Metin Lütfi Baydar'ın bir araya gelmesi de bir hayli ilginç. Zira yan yana gelen isimlerden Ali Haydar Öner Isparta, Tolga Çandar Muğla ve Metin Lütfi Baydar Aydın'dan milletvekili oldu. Tek ortak özellikleri milletvekili olmaları değil. Hepsi de CHP listelerinden meclise girdi. Süleyman Demirel'in CHP listelerine müdahale ettiği iddiası da bu noktada güçlenmiş oluyor.

DEMİREL VE TOBB ÇEVRESİ
Geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi'ndeki köşesinden konuyu gündeme getiren Zülfü Livaneli'nin iddiaları Süleyman Demirel'in ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği gibi çevrelerin adaylarının CHP listelerinden aday gösterilmesi şeklindeydi. Ankara kulıslerındeki iddia o çevrelerin grup kuracak sayıda vekile eriştiği noktasında.

İSTE LİVANELİ'NİN O YAZISI

"Nasıl oldu, kim yaptı, nasıl başardı bilmiyorum (çünkü günlük siyasetle ilgilenmiyorum) ama Süleyman Demirel'in ve TOBB gibi çevrelerin adayları, CHP'nin seçile cek sıralarından aday gösterilerek milletvekili oldu. Grup kuracak sayıya da erişimiş durumdalar.
Hüsamettin Cindoruk denemesi başarıya ulaşamayınca yılların tecrübeli kurdu Süleyman Demirel bambaşka bir siyaset manevrası ile TBMM'de grup kuracak sayıya ulaştı.

Şimdi bu milletvekilleri CHP'den ayrılıp ya mevcut DP'ye geçmek ya da yeni bir parti kurmak için gün sayacaklar.

Bu işin uygun zamanlamasını da yine Demirel ayarlayacak.
Çünkü hareketin manevi lideri o.

Resmi genel başkanının ise Profesör Haberal olmasa ihtimal
dahilinde.

Zaten ilk DP de CHP'den ayrılan Celal Bayar, Adnan Menderes ve arkadaşları tarafından kurulmamış mıydı!

Şimdi tarih tekerrür ediyor ve CHP kendi bünyesinden yine bir
DP yaratıyor.

Seçim sonuçları üç kutuplu Türkiye gerçeğini daha da keskinleştirdi.
AKP'nin oyların yarısını alması, Kürt realitesini ortadan kaldırmıyor. Aksine, BDP'nin de oyunu yükseltmiş olması bu çelişkideki hareketliliği artıracak gibi görünüyor.
Zaten seçimin iki galibinden biri
AKP, öteki ise BDP.

CHP'den Alevi oylarını çıkart-sanız geriye ne kalır merak ediyorum.
Ayrıca CHP'nin Kürt bölgesinden oy alamadığı ama oylarının bir bölümünü MHP'ye kaptırdığı görülüyor.

Bu da normal bir durum.
Çünkü milliyetçi oyların esas
sahibi MHP. Bu yüzden MHP'nin
baraj altında kalacağına bir gün
bile inanmadım.
Sonuçta üç kutuplu Türkiye gerçeği keskinleşerek devam ediyor ve Meclis'in 24. dönemindeki bütün mücadele bu üç kutup arasında geçecek. Bekleyip göreceğiz"

Gülses