Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddiasıyla CHP Milletvekili Ali Haydar Öner hakkında açtığı tazminat davası ile ilgili fezlekenin hazırlandığını ve bugünlerde Ankara’ya gönderileceğini bildirdi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, dün Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan’ı ziyaretinde Isparta gündeminde yer alan söz konusu davanın süreci ile ilgili soruları cevapladı. Kimseye bir kini veya garezinin bulunmadığını ve sadece hakkını savunduğunu ifade eden Başsavcı Yıldırım, Milletvekili Öner hakkında hazırlanan fezlekenin bugünlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderileceğini ifade etti.

Bilindiği gibi; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım geçtiğimiz günlerde CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in, 18 Şubat'ta Kanal32 kanalında söylediği sözler üzerine, Öner’in aleyhine kendisi ve yürüttüğü görev hakkında "kişilik haklarını zedeleyici ve küçük düşürücü" ifadeler kullandığı iddiasıyla 10 bin liralalık manevi tazminat davası açmıştı.

Milletvekili Öner de geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptığı açıklamada, hakkında tazminat davasının açılmasından memnun olduğunu ifade ederek; “Davanın açılmasından hoşnuduz. Bu şekilde gerçek ortaya çıkacaktır. Suçlamamız sadece Yıldırım ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Diken hakkındadır. Isparta Adliyesi'ndeki diğer hakimlere yönelik bir açıklamamız olmamıştır" açıklamasında bulunmuştu.
 

Bilindiği gibi kanun gereği Milletvekillerinin dokunulmazlığı olduğu için, ceza almaları konusundaki kararı  da Türkiye Büyük Millet Meclisi veriyor.