Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Davraz Dağı'nda yamaç paraşütçülüğünü geliştirmeyi planladıklarını bildirdi.

     Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üçüncü telesiyej güzergahında incelemelerde bulunmak ve yamaç paraşütünün olanaklarını araştırmak amacıyla yamaç paraşütü antrenörü Tahsin Tekin ile Davraz Dağı'na çıkan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, yaklaşık 3 saat süren yürüyüş sonrasında 2535 metre yüksekliğe tırmandı ve incelemelerde bulundu.

     Vali Öner, yaptığı yazılı açıklamada, Davraz'ın Batı Akdeniz ve Türkiye için önemli bir zirve olduğunu, Davraz Dağı'nı kış sporları ve doğa sporları adına değerlendirmek istediklerini kaydetti.

     Öner, Davraz'da ilk etapta dağın eteklerinde çalışmalar yapıldığını ancak profesyonel kayakçılara bu çalışmaların yeterli gelmediğini bildirdi.

     Kayak sezonunu daha uzun tutabilmek için üst noktalara telesiyej yapma girişimi başlattıklarını ifade eden Vali Öner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Davraz'ı tek olarak düşünmüyoruz. Davraz'ı Antalya, Burdur, Eğirdir ile bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Buradan yamaç paraşütüyle atlayan kişinin, uygun ısının ve yükselen hava boşluklarının bulunması halinde çok enteresan noktalara iniş yapacağını düşünüyoruz. Davraz'dan havalanan bir paraşütçünün Eğirdir'e hatta Antalya'ya bile iniş yapabileceğini düşünüyorum.''

     Daha önce görev yaptığı Çankırı'da Bayramören'de başlattıkları yamaç paraşütü çalışmalarında 239 kilometreye kadar uçuş yaşandığını ve Türkiye'de rekor bir uçuşun gerçekleştiğini belirten Vali Öner, bu rekorun yakın tarihte geride kalabileceğini ve Davraz'da da rekor uçuşlar olabileceğini ifade etti.

     Yamaç paraşütü antrenörü Tahsin Tekin de Davraz'ın, eksiklikler giderildiği takdirde güzel bir yamaç paraşütü yeri olabileceğini belirtti.
     Davraz'da yamaç paraşütü yapabilmek için yükseklik ve çeşitli yönlere uçabilme imkanı olduğunu bildiren Tekin, şunları kaydetti:

     ''Öncelikle dağın zirvesine ulaşımın temin edilmesi, kalkış yerlerinin hazırlanması gerekiyor. İlk görüş olarak bunları söyleyebilirim. Altyapı tamamlandığı zaman birkaç arkadaşla ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz.''