Vali Memduh Oğuz, önceki akşam Kanal 32 Televizyonunda yayınlanan ‘Basın Kulübü’ Programında kendisi hakkında açıklamalarda bulunarak Yakaören Kuyusu konusunda yapılan çalışmaları göz boyamak olarak değerlendiren Isparta Eski Valisi ve CHP 1. Sıra Milletvekili Ali Haydar Öner’e cevap verdi.

Dün kuyunun kapatılması ile ilgili olarak yapılan törende gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali Oğuz; “Ben devlet adamıyım. Ben devletin valisiyim. Siyasilere karışmam. Siyasi kimliği ile bana kim ne söylerse söylesin ben işime bakarım ve siyasiler de dahil benim görevim onlara hizmet etmektir. Benim görevim herkese eşit hizmet vermektir.

Ben, ortadaki bir sorunun çözümü için laf üretmek yerine bizzat konuyla ilgilenir ve somut çözümler ortaya koyarım. Bunun örneğini bugün burada açık bir şekilde görüyoruz. Burası için Türkiye’de yapılmaz bu iş, yurt dışından uzmanlar getirmek gerekiyor ve 10 milyon dolarlar gerekiyor denilmiş. Oysa ben geldim ve olaya el koyarak işin altına bizzat elimi değil, vücudumu koydum. Ne yurt dışından ekip getirmeye gerek kaldı ne de 10 milyon dolarlar harcamaya. Hiçbir harcama yapmadan tamamen devlet eliyle bu sorunu kökünden çözdük. Hemde kısa süre içinde. Eğer, bu kuyunun ilk açıldığı dönümlerdeki yetkili arkadaşlar sorumluluk alarak ellerini taşın altına koymuş olsalardı bu sorun bugünlere gelir miydi? Bu kuyu laf olsun diye kapatılmadı. Burada köylü şunu bilsin. 2 senedir biz burada niye bu zehiri kokladık" dedi.