Ali Haydar Öner’in Isparta valiliği döneminde Valilik konağına yapılan pergolenin (kapalı kamelya) zemin işlerini yapan inşaatçı “pergolenin zemin işlerinin yapılması için iki usta gönderdik. Bu işin ücretini ödemediler. Bu adamın emeğe bile saygısı yok. Valiyken işçinin hakkını yiyen biri, milletvekili olunca herkesin hakkını yer” dedi. 

Gülses Gazetesine ulaşarak CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner’in Isparta Valiliği dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Ahmet Fevzi Oğuz Valilik Konağına yapılan pergolenin (kapalı kamelya) zemin işlerini yapan işçilerin ücretlerinin ödenmediğini söyledi. Oğuz işçilerin hakkını almak için konuyu araştırdıkça daha çetrefilli durumlarla karşılaştığını belirterek “bize işi veren İlyas Can valiliğe hediye olarak pergole yapılacağını söylemişti. Fakat biz inceledikçe garip olaylarla karşılaştık. Bu pergolenin yapımını Serik’ten San Tek diye bir firma yapmış görülüyor ve 20 bin TL’nin üzerinde bu firmaya ücret ödenmiş. Bu Özel İdare kayıtlarında var” diye konuştu.

YORUMSUZ

CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner’in Isparta Valiliği döneminde Valilik Konağına yapılan Pergole ile ilgili zemin işlerini yapan işçileri ayarlayan Ahmet Fevzi Oğuz’un anlattıklarını yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

“Ben inşaat işlerinden anladığım için çevrede tanıyanlar benden inşaat işi ile ilgili eleman ve yardım ister. Daha önce İlyas Can’a ait Halı Sarayı otopark girişindeki Ferda Tura ait büronun çevrilmesi ve düzenlenmesindeki inşaat işlerine yardımcı olmuştum. Beni buradan tanıyan İlyas Can, Ali Haydar öner vali olarak geldikten birkaç ay sonra beni arayarak ‘Vali bey bize çok destek oldu. Yayla yolunun  yapılması ile ilgili bazı katkılar verdi. Bizde şimdi kendisine hediye olarak Vali Konağının bahçesine bir pergole yapacağız. Bu pergolenin zeminini hazırlaması için eleman gönder’ dedi.

VALİLİK BİZİMLE İLGİSİ YOK DEDİ

Ben İlyas Can’la daha öncede iş yaptığım için Valilik Konağının bahçesine yapılan pergolenin zeminini hazırlaması için eniştemi ve yanında bir usta daha gönderdim. Pergolenin zeminin hazırlanması ve beton işlerini yapan eniştem ve beraberindeki usta malzemelerini de kendileri götürdüler. Bayındırlıkta çalışan kontrolörler, valilik konağı çalışanlar, bekçiler tamamı o pergolenin zeminin hazırlanmasında eniştem Seyit Ali Muslu ve usta İzzet Küçükcoşkun’un çalıştığını biliyor. Ama biz orada yaptığımız işin parasını alamadık. İlyas Can ödemedi, valiliğe gittik. Valilik kendilerinin pergole ilgili paraları ödediğini söyledi. Bende eniştem karşı kötü olmamak için kredi çekerek 2 bin 500 TL’yi kendim ödedim. Şimdi halen buranın kredi borcunu ödemeye devam ediyorum.

İŞİ YAPAN BAŞKA ÖDEME YAPILAN BAŞKA
Pergolenin zeminini benim eniştem Seyit Ali Muslu ve İzzet Küçükcoşkun yaptılar. Ama valilik 2 bin 500 TL ücreti ödemedi. Ali Haydar Öner’e durumu ilettik bir şey yapmadı. Bu adamın emeğe bile saygısı yok. Valiyken işçinin hakkını yiyen biri, milletvekili olunca herkesin hakkını yer.

Ben daha sonra olayın arkasını bırakmayarak İl Özel İdaresine giderek durumu anlattım. İl Özel İdaresinden yaptırılan pergolenin parasının firmaya ödendiği kendilerinin yapabileceği bir şeyin olmadığını söylediler. Bana ödeme yapılan faturanın gösterilmesini istedim. Gösteremeyeceklerini belirttiler.

Daha sonra Özel İdaredeki bir tanıdığım vasıtası ile bahsedilen faturaya ulaştım. Pergolenin yapımından sonra 20 bin TL üzerinde bir fatura kesilmiş. Şimdi tam rakamı hatırlayamıyorum. Fatura Antalya Serik’teki bir adreste faaliyet gösteren Santek isimli bir firmaya kesilmiş. Bu firmanın telefonlarını alarak aradım. Firmanın telefonlarına cevap veren kişi ‘biz komşuyuz. Burada Santek diye bir firma yok. Buranın sahipleri çok gelip gitmiyor. Onlar yokken biz telefonlarına bakıyoruz’ diye cevap verdi.

BİZE İŞİ İLYAS CAN VERMİŞTİ

Burada garip gelen bize işi İlyas Can verdi. Benim gönderdiğim eniştem Seyit Ali Muslu ve İzzet Küçükcoşkun betonu döktüler taşlarını döşediler. Malzemeyi bile kendileri aldı. Anlaşmamıza göre İlyas Can ustalara 2 bin 500 TL verecekti. Fakat kesilen faturada İlyas Can’ın adı yok hiç bilmediğimiz bir firma ismi görülüyor.

İlyas Can orayı valiye hediye olarak yapıyoruz derken daha sonra hiç bilmediğimiz bir firmaya fatura kesilerek ödeme yapıldığını gördük. Buraya kadar anlattıklarım bire bir benim başımdan geçti. Şimdi Ali Haydar Öner ne yüzle Ispartalılardan oy istiyor. Basit bir işçi parasını bile ödemeyen vali şimdi vekil olunca ne yapar bilinmez”      

Gülses