Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk defa bu kadar hareketli ve heyecanlı bir seçim süreci yaşanıyor.

Mevcut Milletvekili Mevlüt Coşkuner'le birlikte 11 kişinin aday adaylığının kesinleştiği CHP'de ortaya atılan bir iddia siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Memleketi Adana ya da İstanbul'dan aday olmak için Kırklareli Valiliği görevinden istifa eden eski İsparta Valisi Ali Haydar Öner ile Aydın ya da İzmir'den aday gösterilmek için emekliye ayrılan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'dan herhangi birinin Isparta 1. sıradan aday gösterileceği iddia ediliyor.

SDÜ'DE SINAV TAKVİMİNİM 11 HAZİRAN'DA BİTECEK OLMASI...

Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'm 'nereden aday olacağını' soranlara "Aydın, İzmir ya da İsparta" diye konuşarak ilk defa Isparta'yı telaffuz ettiği öğrenildi. SDCİ'de bu yıl akademik takvimin 11 Haziran 2011 günü bitecek olması da Rektör Baydar açısından dikkat çekici bir unsur.

11 Haziran'da final sınavları tamamlanacak SDÜ öğrencilerinin neredeyse tamamının İsparta'da oy kullanacak olması Baydar'm tercihi açısından İsparta'nın ağır basacağı spekülasyonlarını doğuruyor.

GÖREV YAPTIĞIM İLLERDE SİYASET YAPMAK İSTEMEM

Adana ya da İstanbul'dan aday olmak için istifa eden eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner'Ie ilgili de aynı iddialar ortaya atılıyor. Mevlüt Coşkuner'in aday gösterilmemesi durumunda İsparta CHP 1. sıraya Vali Öner'in konabileceği belirtiliyor.

Bu konuda Isparta Teşkilatı'ndan Ankara'ya baskı yapıldığı da edinilen bilgiler arasında. Akdeniz muhabirinin görüştüğü Vali Öner, "Prensibim gereği görev yaptığım illerde siyaset yapmam.
 
Ben adaylık dilekçemi partimize sunacağım. Partimizin yetkili kurulları buna karar verir. İsparta'nın bende ve hanımefendi de ayrı bir yeri vardır" diye konuştu.

ÇOK DEĞERLİ 10 ADAY ADAYIMIZ VAR

Bir hafta süreyle Ankara'da kalan ve çeşitli temaslarda bulunan CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Vali Öner ya da SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'm İsparta'dan aday gösterileceğine ilişkin iddialarla ilgili "Çok değerli saygın, kariyer sahibi, bulundukları alanlarda vatandaşa hizmet etmiş aday adaylarımız var.

10 aday adayımız varken 'şu veya bu Isparta'dan aday gösterilsin' gibi bir söylememiz veya düşünmemiz doğru olmaz. Genel Merkezimiz İsparta'ya yabancı değil. Çeşitli kanallardan bilgiler almıyor, burada çalışmalar yapılıyor. Gerekli raporlar Genel Merkezimiz yetkililerine sunuldu.

Genel Merkezimizin vereceği karar önemlidir. Biz de bu karara t saygı duyacağız. Amacımız aday listeleri belirlendikten sonra çok değerli aday adaylarımızın her birinin aday gibi çalışmalarını sağlamak olacaktır" diye konuştu.

ISPARTA'DA ÖN SEÇİM YOK

Öte yandan CHP'de i aday belirleme sürecine 1 ilişkin beklenen karar dün verildi. CHP Genel Merkezi, resmi ön seçim yapılacak 29 il arasına Isparta'yı koymadı. Isparta'da 4 kişilik milletvekilliği aday listesi merkez yoklaması ile belirlenecek.

CHP'de adaylık başvurulan ise 21 Mart Pazartesi günü başlayacak. CHP'de aday adaylıkları kesinleşen isimler şöyle sıralanıyor:

"Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı İrfan Bakır, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı İrfan Bakır, Merkez Valisi HayruIIah Yıldız, üz. Dr. Tanseli Çakmak, Belediye Meclis üyesi İsmail Çelik, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Albayrak, Orman Mühendisi Naci Yoldaş, Gülçin Yıldırım ve Av. Eyüp Ersoy."

Akdeniz