Dönemin Valisi Ali Haydar Öner’in Belediye’ye yönelik soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bilgi sızdırdığı ve Ateşgül’ü uzaklaştırması yönünde telkinde bulunduğu iddiaları dün yine gündeme geldi.

Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek suçundan yargılanan Polis Memuru Özgür Güven’in dünkü celsede ‘gizliliği ihlal eden Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’dır. İlin Valisine brifing vermiştir. Gizliliğin nasıl ihlal edildiği TAPE kayıtlarında vardır” diye ifade kullanması bu iddiaları yeniden gündeme getirdi.

            İlk kez Haber32'nin, Ekim 2011 tarihinde ‘Markajdasın Ateşgül’ü uzaklaştır’ başlığıyla dönemin Valisi Ali Haydar Öner’in  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı uyardığı ve bilgi sızdırdığı iddialarına yer verilmişti. CHP’den Milletvekili seçilen Ali Haydar Öner’in yalanladığı bu iddianın doğruluğu, iddianamenin hazırlanmasından sonra ortaya çıkan TAPE kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesinde Dönemin Valisi Ali Haydar Öner’in Sav yolunda bir pastanede Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la buluştuğu ve burada soruşturmayla ilgili bilgi verdiği ve uyarılarda bulunduğuna yer veriliyor. Konuyla ilgili fezleke hazırlandığı ve TBMM Başkanlığı’na gönderildiği de haberlere konu olmuştu.