Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ısrarla açıklama isteği bazı meclis üyelerinin tepkisine yol açtı. Günaydın'ın 'Anlaşılmayan Önerge' olarak meclis üyelerinin oyuna sunduğu önerge kabul edilmedi.

KRİZE YOL AÇTI

Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplandı. Toplantının gündem maddeleri okunduktan sonra AK Parti Meclis Üyesi Uğur Büyükçulcu'nun 2007 yılındaki genel imar revizyonuna bağlı kalınmasıyla ilgili verdiği önerge krize yol açtı.

AÇIKLAMA İSTEDİ

Meclis Başkanı Günaydın, önergenin tam olarak anlaşılmadığını belirterek, önergeyi sunan Uğur Büyükçulcu'dan açıklama yapmasını istedi. Büyükçulcu ise, önergenin meclise sunulmasını, anlaşılıp anlaşılmayacağının meclisin takdiri olduğunu söyledi.
 

YOZ BİR YAZI İLE VERİLMEMELİ

Bunun üzerine Başkan Günaydın, yoz bir yazı ile açıklama verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek ısrarla açıklama yapılmasını ve meclis üyelerinin konu hakkında aydınlatılmasını istedi.

Verilen önergeyi tekrar tekrar okuyan Günaydın yine bir şey anlamayınca açıklama istedi

USULÜNE UYGUN DAVRANILMALI

Konu hakkında söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, usulüne uygun davranılması gerektiğini söy¬leyerek, "Bir verilen bir önergedir.

Önerge meclisin oylarına sunulur. Eğer gündeme alınır ise imar komisyonu tarafından gerekli açıklama yapılarak meclis üyeleri aydınlatılır" dedi.

MECLİS ÜYELERİDE AÇIKLAMA YAPILMAZ DEDİ

MHP'li meclis üyesi Seyfettin Kalem de, usulün doğru olduğunu açıklama yapmaya gerek duyulmadığını belirtirken, Demokrat Partili Meclis Üyesi Nur Selçuk da önergenin açıklama yapılmadan üyelerin oylarına sunulmasının istedi.

'KENDİLERİDE ANLAMADI'

Bunun üzerine Başkan Günaydın, 'Anlaşılmayan önerge' olarak nitelendirdiği konuyu meclis üyelerinin oyuna sundu. Yapılan oylamada önergenin gündeme alınmaması kararı alındı

 Günaydın'ın ısrarla açıklama yapma isteğinin olumsuz olarak karşılanması neticesinde, "Kendileri de herhalde önergenin konusunu anlamamışlar" diyerek tepki gösterdi.