Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı ek derslerle ilgili bir açıklama yaptı. Arıcı’nın açıklaması şöyle: “13/02/2011 tarihli ve 27845 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 17/01/2011 tarihli ve 2011/1328 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yapılmıştır.

Kararın 10’uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (5) numaralı alt bendi, “(5) Yatılı ve pansiyonlu okulların pansiyondan sorumlu müdür yardımcısının haftada 28 saati ve bu okulların diğer müdür yardımcılarının ise haftada 22 saati” şeklinde değiştirilerek, yatılı ve pansiyonlu okullarda görev yapan pansiyondan sorumlu müdür yardımcılarının haftalık ek ders saati 22 saatten 28 saate yükseltilmiştir. Böylece yatılı ve pansiyonlu okullarda görev yapan pansiyondan sorumlu müdür yardımcılarının ücretlerinde kısmen bir iyileştirme yapılmıştır.

  Ayrıca Bakanlığın; Eğitim müfettişleri, Şube müdürleri, Eğitim uzmanları, şefler ile eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders ücretlerinin artırılması ve yine öğretmenlerin öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmalar için öngörülen iki haftalık sürenin arttırılmasına yönelik yapmış olduğu kararda değişiklik öngören taslak geçen hafta Maliye Bakanlığı’na gönderilmişti.

 Ancak Bakanlığın bu değişiklik önerisi, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Taslakta öngörülen değişikliklerin sendikamız tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Sendikamız, daha önce Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Ücretlerine İlişkin esaslarla ilgili Bakanlığa ilettiği taleplerinde ısrarcıdır. Bakanlık, değişiklik önerilerimizi dikkate almalıdır. “

Arıcı ayrıca, sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri ile ilgili olarak ta görüşlerini şöyle açıkladı:

“Milli Eğitim Bakanlığı 10-17 Aralık 2010 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmenlerden özür durumu nedeniyle yer değiştirmek isteyenlerin başvurularını almış ve bir kısım görevlendirmeler yapmıştır. Mevcut boş pozisyonlar, söz- leşmeli öğretmenlerin yer değiştirme talebini karşılamadığından, Maliye Bakanlığı tarafından 2 bin pozisyonun kullanım izni verilmiştir.

Bakanlığın internet sayfasında, “Bilindiği gibi sözleşmeli öğretmenlerden özür durumu nedeniyle yer değiştirmek isteyenlerin başvuruları, 10-17 Aralık 2010 tarihleri arasında elektronik ortamda alınmış ve hizmet puanı üstünlüğüne göre görevlendirmeler yapılmıştır. Ancak mevcut boş pozisyonlar, sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme talebini karşılamadığından, bekleyen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan ek pozisyon istenilmiştir. Bunun sonucunda bakanlığımıza 2.000 pozisyonun kullanım izni verilmiş bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunulmuş olup özrünün bulunduğu yerde görevlendirilmek için bekleyenlerin (özrü ortadan kalkanlar ile görevden ayrılanlar hariç) yeniden değerlendirmeye alınabilmeleri için E-başvuru sayfasındaki tercihlerini, 11-15 Şubat 2011 tarihleri arasında güncellemeleri gerekmektedir” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Açıklamaya göre, 30 Aralık 2009 tarihinde sonuçları açıklanan ve 15 Ocak 2010 tarihinden sonra ilk defa görevlendirilen sözleşmeli öğretmenler, 10-17 Aralık 2010 tarihindeki özür durumundan yer değiştirmek için başvuramamıştır.

Bakanlığa bir yazı göndererek, bir yılını doldurmadığı için ve bir yılını doldurup da herhangi bir nedenle daha önce yer değiştirme başvurusunda bulunamayan sözleşmeli öğretmenlerin de söz konusu yer değiştirme kapsamında başvurularının alınarak mağduriyetlerin giderilmesini ve konuyla ilgili sendikamıza bilgi verilmesini talep ettik.