ISPARTA - Eşinin ve KOSGEB'den aldığı girişimcilik desteğiyle yıllardır hayalini kurduğu kendi işyerini açan Fatma Alptekin, doğal, katkısız ve ev usulü ürün imalatı yapıyor. Bunun için hazırlanan 'yemin metni' işyerine tabela olarak asıldı, broşürlere basıldı.

    Devletin KOSGEB üzerinden sağladığı girişimcilik desteği özellikle evinin bütçesine katkı sağlamak isteyen bayanlar için büyük bir imkan oluşturdu. Evinden sipariş üzerine tatlı, börek, mantı, erişte gibi yöresel ürünler yapıp, satışını yapan Fatma Alptekin, çevresinin bir işyeri açması yönündeki ısrarları doğrultusunda eşinin ve KOSGEB'in destekleri sayesinde hayaline ulaştı. Fatma Alptekin, Gatmer Yöresel Lezzetler Merkezi adını verdiği kendi işyerini ağustos-2017'de 113.Cadde üzerinde açtı. 

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN GATMER YEMİNİ VAR 

  Gatmer Yöresel Lezzetler Merkezi'nde baklama, sarı burma, kır pidesi, su böreği, mantı, erişte gibi ürünleri yapıp, satan Fatma Alptekin'in en önemli ilkesi doğal, katkısız ve sağlıklı ürün. Doğal ve katkısız ürün imalatı ve satışına yönelik en büyük garantisi ise yemini. Gatmer Yemini adı altında bir metin oluşturan Fatma Alptekin, bu yemini herkes görsün diye tabelasına astı, bastırdığı reklam broşürlerine bastı. Fatma hanım, Gatmer Yemini'nde ''Üretip sattığım her malın arkasında duracağıma, imalat yaparken müşterilerime karşı olan vicdani sorumluluğumu asla unutmayacağıma ve empati yapacağıma, sevdiklerime yedirmediğim ve kendi yemediğim hiçbir ürünü satmayacağıma...
  

 Doğal ve sağılkılı hammaddeler dışında kimyasal, koruyucu, doymuş trans yağı ve sentetik tatlandırıcı gibi sağlığa aykırı hiçbir katkı maddesi kullanmayacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyor. 

EVE SİPARİŞ ALIYORDU KENDİ İŞYERİNİ AÇTI

    113.Cadde'de hizmet veren ve ağustos-2017'de açılan Gatmer'i yöresel lezzetler marketi haline dönüştürmeyi hedeflediğini belirten Fatma Alptekin, girişimcilik öyküsünü şöyle anlattı:
    "Evden yapıp, satıyordum. Siparişler oluyordu. Baklava, su böreği, kır pidesi, mantı gibi ürünleri evden yapıp, satıyordum. Müşterilerim ve arkadaşlarım bir işyeri açmam tavsiyesinde bulunuyorlardı. Beni teşvik ettiler. KOSGEB'in imkanlarını duyunca girişimcilik kursuna katıldım. 30 kişiden 2'si seçildi, onlardan birisi de bendim. 

 HEDEF:YÖRESEL MARKET

    Yöresel ürünler yapımı ve satımı ile ilgili projemiz desteklendi. Elimizdeki imkanlar ve KOSGEB desteğiyle burayı açtık. Önümüzdeki süreçte yöremizin zengin ürünlerini burada sergileyeceğiz. Şu an bazı yöresel ürünleri satıyoruz. Makarna, erişte ve mantı yapıyoruz. Yöresel ürünlerden bir gıda market oluşturmak istiyoruz.
Ağustosta açtık. Memnunuz, çok şükür. Sipariş almaya devam ediyoruz. Gelen-geçenlere hizmet veriyoruz. Burada servisimiz var. 

KOSGEB DESTEĞİ OLMASAYDI BÖYLE BİR İŞYERİ AÇAMAZDIK 

    Eşim ve KOSGEB'in desteği  olmasaydı böyle bir işyeri açamazdık. Eşim çok destek olduk. KOSGEB'de bizi destekledi. Yıllardır bu işyeri benim hayalimdi. Komşularım olsun, tanıdıklarım, çevrem bana hep kendi işlerimi öneriyordu. Kiminle tanıştıysak bu öneriyi yaptık. Yapamam diye düşünüyordum ama büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdük. 

İNSANLAR NE YEDİĞİNİ BİLMİYOR

    Şu an insanlar yediklerinin içinde ne olduğunu bilmiyorlar. Katı yağlar kullanılıyor, değişik katkılar var. Çok zararlı. Bu konuda çok titizim. Çocuklarıma yedirmeye korkuyorum. Dedim ki 'bir yer açacağım. İçinde katkı maddesi olmayacak. İnsanlar evinde yer gibi güvenle yiyecek' Şimdi bayanlar da çalışıyor. İnsanlar evinde yapamıyorlar. Evinde yer gibi yesinler istiyorum. Doğal beslenme olsun istiyoruz. Bizim bir yeminimiz var, sözümüz var.

DOĞALLIĞIN PEŞİNDEYİZ

    Biz ürünlerimizin hiçbirisinde gıda boyacı, glokoz ve koruyucular kullanmıyoruz. Hiçbir ürünümüzde sağlığa zararlı olabilecek hiçbir şey kullanmıyoruz. Kullandığımız hammaddelerin tamamı birinci sınıf. Herkes tereyağ kullanabili. Ama 12 TL'ye de tereyağ var. Patates karıştırıp, tereyağ diye kulllanılıyor. Kesinlikle kullandığımız tüm ürünler 1.sınıf. Çok kazanalım, zengin olalım peşinde değiliz. Temizlik, hijyen ve doğalı yedirme, bu yönde marka oluşturma peşindeyiz."