TOBB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ PÜRLÜ OTOMOTİVDE EĞİTİME BAŞLADI

    Daha önce kamuoyu ile paylaşılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-PÜRLÜ OTOMOTİV işbirliği protokolünde öngörülen şekilde öğrencilerin serviste eğitimine başlandı. Protokol kapsamında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında okuyan ve Dal olarak GÖVDE dalını seçen öğrenciler, 2 ay boyunca haftada bir gün aldıkları derslerin uygulamasını öğretmenlerinin ve PÜRLÜ Teknisyenlerinin gözetiminde PÜRLÜ OTOMOTİV servisinde yapacaklar.

Öğrencilerin Salı günleri 8 saat uygulama eğitimine başladıklarını söyleyen Okul Müdürü Yaşar AKBAY bu işbirliği eğitimlerinin protokol yapılan diğer servisler Opel ve Wolskwagen de devam edeceğini ifade etti.

          Pürlü Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Veli PÜRLÜ; protokol aşamasında işyerinde böyle bir eğitimin verilmesi ile ilgili tereddüt ettikleri birçok konu olduğunu fakat uygulamada bu tereddütlerinin hepsinin boş çıktığını, aksine böyle bir eğitimin kendileri açısından da öngörmedikleri birçok fırsatı beraberinde getirdiğini ifade etti. Veli PÜRLÜ Isparta’nın geleceği olan gençlerimizin eğitimine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş den TOBB MESLEKİ ve TEKNİK ANDOLU LİSESİ’ ne HİBE DESTEĞİ
    TOYOTA’ nın Avrupadaki büyük üretim tesislerinden biri olan ve Adapazarı Arifiye’de kurulu bulunan TOYOTA otomobil fabrikası, İlimiz TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hibe olarak 0 km 4 adet otomobil motoru desteğinde bulundu. Okul Müdürü Yaşar AKBAY;  yaptıkları görüşmeler neticesinde her birinin piyasa değeri yaklaşık 15.000 ila 30.000 tl arasında değişen hybrid TOYOTA motorunun da aralarında olduğu en son teknoloji ürünü 4 otomobil motorunun eğitim amaçlı olarak okullarına hibe edildiğini, bu desteği sağlayan TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi. 

    Bu motorlar üzerinde eğitim imkanının henüz birçok serviste bile bulunmadığını ifade eden AKBAY, bu motorlar üzerinde eğitim alan öğrencilerinin mezun olunca piyasada aranan eleman olacağını belirtti. Sağladıkları kamyonla Motorların Adapazarından Isparta’ya nakliyesini gerçekleştiren Gül Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Mehmet BOYACI’ya da teşekkür eden Yaşar AKBAY “Başkanımızın desteği sürdükçe okulumuzdaki eğitim kalitesini arttırmaya devam edeceğiz” dedi.  TOFAŞ TÜRK ve KARSAN fabrikalarından da okulumuza destek sözü aldık diyen Yaşar AKBAY gerçekleşince bu konuyu da duyuracaklarını söyledi.

Isparta Sanayimizden okulumuzda bilgi almak isteyen herkese ve motorları görmek isteyen herkesi okula beklediklerini söyledi.

       Konu hakkında açıklama yapan Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet BOYACI, 30 yıllık ustalık hayatın boyunca ara eleman sıkıntısını yaşayan kişilerden biri olduğunu ve önümüzdeki dönemde okulumuzda yetişen öğrenciler sayesinde bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti. Bugün Üniversite mezunu birçok kişi iş bulamamaktan şikayet ediyor, okulda yetişen bir kaporta ustası 2500 TL maaşla servislerde işe başlıyor. Zanaatkarlığın önemine dikkat çeken Boyacı, artık günümüzde Zanaatkar yetişmediğini ve Zanaatkarlığın altın bilezik olduğunu söyledi. Isparta Valimiz Sayın Ömer SEYMENOĞLU’ nun eğitim gönüllüsü bir insan olduğunu ve okulumuza her türlü desteğini verdiğini söyledi. Okulumuzda yapılması planlanan atölye konusunda sayın Valimizin gerekli desteği vereceğini aktaran Boyacı, verdiği desteklerden dolayı Isparta Valimiz Sayın Ömer SEYMENOĞLU’ na çok teşekkür etti.