Olağanüstü tüzük isteyenler Isparta'dan istediğini alamadı

Uzun süredir 'demokratik tüzük' talebinde bulunan ve geçen hafta başında tüzük kurultayı için imza toplamaya başlayan CHP'li muhalifler, İsparta'dan elleri boş döndü. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, il örgütü olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını söyledi. Erdoğan şu an için olağanüstü tüzük değişikliğine gitmenin partiye faydası nın olmayacağını iletti.

Isparta CHP'nin şu an için imzayla olağanüstü tüzük kurultayı toplanmasını gereksiz gördüğünün altını çizen Erdoğan, " Olağanüstü tüzük kurultayı için gerekli 256 imza toplandı. İsparta'dan 10 delege oy kullanacak. Ama kullanılacak oyun yönü tüzük değişikliği şeklinde olmayacak.

Böyle bir değişikliği şimdi onay vermiyoruz. Zaten Genel Başkanımız il kongreleri tamamlandıktan sonra tüzük değişikliğine gidileceğini açıkladı. Biz de o dönem gelir değişikliğe ilişkin görüşlerimizi sunarız. Ama bunun zamanı şimdi değil" dedi.

İmza toplanıp olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesine karşı olduklarını belirten Erdoğan, Milletvekili Ali Haydar Önerle de görüştüklerini ve aynı fikirde olduklarını söyledi. "Biz kişilere değil partimize hizmet ederiz" diyen Erdoğan, "Partimize zarar verecek girişimlerin yanında olmayız. İsparta'ya geldiler destek istediler ama istediklerini alamadılar.

Elleri boş döndü. Çünkü İsparta örgütü partisine hizmete eder. İsparta örgütü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındadır ve hep birlikte partimizi iktidara taşımak için çalışıyoruz" dedi.