Evlerine kanalizasyon bağlantısı yapılan vatandaşlar “Bugüne kadar gelip derdimizi dinleyen olmadı. Bizler için hayaldi, gerçek oldu. Allah başkanımızdan razı olsun. Bizlerde şehirde yaşar gibi olduk” dedi.

Onlar Isparta’nın Çünür Mahallesinde Küme Evler bölgesinin en uzak kısmında kalan üç evin sakinleri. Kod farkı tutmadığı gerekçesiyle yıllardır evlerinin kanalizasyon hat bağlantıları yoktu. Kanalizasyon gideri olarak fosseptik çukuru kullanıyorlardı. Kimse bugüne kadar onların dertlerini dinlemedi, dertlerine derman olmadı.

Üç ev olduğu ve kod farkı bulunduğu gerekçesiyle hiçbir yönetim kanalizasyon hattı çekmek için girişimde bulunmadı. Ta ki, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesine kadar. Küme Evler bölgesine doğalgaz bağlantısının yapılmasını Ankara’daki girişimleri ve Belediye Meclisinde alınan karar sonrası çözüme kavuşturan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e, bölgeyi ziyaretinde bu üç evin sorunu dile getirildi.

Bu sorun karşısında ‘bu şekilde olmaz, burayı halledeceğim, üç evde olsa buraya hizmet gelecek, sizi mağdur etmeyeceğim’ diyerek talimat veren Başkan Başdeğirmen, vatandaşların sorunlarını giderdi. Sorunları çözüme kavuşturulan vatandaşlar ise ‘Allah razı olsun başkanımızdan, hayaldi, gerçek oldu. Çok mağdurduk. Bugün hayallerimiz gerçek oldu. Bizde şehirli gibi olduk, şehirde yaşar gibi olduk’ diyerek Başkan Başdeğirmen’e teşekkürlerini ilettiler.

Ak Parti Davraz Mitingi Coşkuyla yapıldı Ak Parti Davraz Mitingi Coşkuyla yapıldı


 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in sayesinde 15 yıldır çektikleri kanalizasyon sorunundan kurtulduklarını dile getiren Bayram Aslan, “Başkanımıza teşekkür ederiz. Evimize kanalizasyonu getirdi. Doğalgazımız geldi. Her imkanı bize sundu, başkanımızdan Allah razı olsun. Kanalizasyon giderimiz yoktu, foseptik vardı. Bu devirde köy yerinde bile bu şekilde yok. Bizim kanalizasyonumuz açıktaydı. 15 senemiz böyle geçti” dedi.

Kendilerinin şehrin içinde olduklarını ancak bulundukları alanın adeta bir köy havasında olduğunu belirten Halil Yıldız da yıllardır altyapı sorunu yaşadıklarını ve bunlardan en önemlilerinden birisinin de kanalizasyon hattı olduğunu dile getirdi. Yıldız, su ve elektriklerinin bulunduğunu ancak bugüne kadar kanalizasyon ve doğalgazlarının bulunmadığını anlatarak, “Buraya geleli 11 sene oldu, bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamıştı. Bugüne kadar buraya gelip de hiç bizi dinlemediler. Allah razı olsun başkanımız geldi, sorunlarımızı gördü, ‘bu şekilde olmaz, burayı halledeceğim’, ‘üç evde olsa buraya hizmet gelecek, sizi mağdur etmeyeceğim’ dedi. Ardından da doğalgazımız, kanalizasyonumuz bir çırpıda oldu. Bu bizim için zaruri bir ihtiyaçtı ancak hayal gibi bir şeydi. Köyden daha beterdik. Gelişmeler oldukça insanın hoşuna gidiyor. Başkanımıza çok teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

‘Allah razı olsun başkanımızdan, hayaldi, gerçek oldu’ diyerek sözlerine başlayan Fatime Yıldız ise “Gerçekten çok mağdurduk. Söz verdiklerini yaptılar, var olsunlar. Çok güzel iş oldu, hayallerimiz gerçek oldu. Bizde şehirli gibi olduk, şehirde yaşar gibi olduk. Başkanımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Küme Evlerin uç kısmında bulunan üç evin sorunlarını vatandaşların ve kendisinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’ e ilettiklerini dile getiren Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek de konunun çözüme kavuşturulduğunu belitti. Başkan Başdeğirmen’in konuyla anında ilgilendiğini söyleyen Derebek, “Başkanımız ‘böyle bir şey olmaz, kanalizasyon fosseptik çukurunda olmaz’ diyerek talimat verdi. Bu bölgede üç ev de olsa Başkanımız problemi çözdü. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.