IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, yakın zamanda Isparta’da yatırımcı sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çekti. Şenol, Kayseri örneği vererek ‘’Kayseri, Kayseri olmuşsa yatırımcısının gelip Kayseri’ye yatırım yaptığı için olmuştur. Onlar memleketine gelip yatırım yapanlardı. Ama bizimkiler yatırım yapmıyorlar’’ dedi.

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, il dışında bulunan Ispartalı işadamlarına açık bir çağrıda bulundu. Isparta’nın önümüzdeki dönemde yatırımcı bulmakta güçlük yaşayabileceğini ve bunun üstesinden gelebilmek için il dışındaki Ispartalı işadamlarının memleketine yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Şenol, ‘’Birilerinin Isparta’ya yatırım yapması lazım. Isparta’nın dışındaki Ispartalı işadamlarına sesleniyorum; Gelin memleketinize yatırım yapın. Kayseri, Kayseri olmuşsa yatırımcısının gelip Kayseri’ye yatırım yaptığı için olmuştur. Biz et entegre tesisi açarken eski Cumhurbaşkanı bize gelmeden 142 firmanın Kayseri’de açılını yaptı. Onlar memleketine gelip yatırım yapanlardı. Ama bizimkiler yatırım yapmıyorlar. İl dışındaki işadamlarımız kendi memleketlerinin çocuklarına istihdam sağlamaları gerekiyor’’ dedi.

‘’YETER Kİ GELSİNLER BİZ HER İMKÂNI SAĞLARIZ’’

Ispartalı işadamlarının Isparta’ya gelmesi için her imkanı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Şenol, ‘’Yeter ki onlar buraya yatırım yapma kararı alsınlar. Çok dinamik bir ITSO başkanımız var. Biz onlara okul da kurarız, kalifiyeli eleman da yetiştiririz. Kurulmuş sanayilerimiz olursa o konuda eğitim verdirebiliriz. Avrupa bunu yapıyor. Isparta şuanda eski Isparta değil. Isparta’ya faydası olan insanlar gelsin yatırım yapsın. Onların ihtiyaçlarını karşılamak bize ait. Gerek BAKA, gerek Ticaret Odası da yardımcı olur’’ diye konuştu.