İlimizin başarılı işadamları ve iş insanlarının ödüllendirildiği programda konuşan IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, ‘’Isparta’yı dünyaya, dünyayı Isparta’ya taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabamız 2023 Türkiye vizyonu için son derece önemlidir. Ağırlıklı olarak tarım, ticaret, sağlık ve eğitim ekseninde gelişen Isparta ekonomisine de turizm ve teknoloji alanında yeni hedefler koymayı sağlamalıyız’’ dedi.

Isparta’da yılın başarılı işadamları dün Barida Hotel’de düzenlenen ödül töreniyle onurlandırıldı. Törene; Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik eski Bakanı Lütfi Elvan, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili adayları Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, İsmail Özdemir, Ayşe Usta, MHP Milletvekili adayları Nuri Okutan, H. Avni Bıçaklı, Ziya Nuhoğlu, Hakan Demirtaş ve çok sayıda iş dünyasının temsilcileri ile davetliler katıldı.

‘’İŞADAMLARI MANEVİ ANLAMDA DA DESTEKLENMELİ’’

Törenin açış konuşmasının gerçekleştiren Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan, iş dünyası temsilcileri olarak sürekli bir koşturmaca ve mücadele içerisinde olduklarını bildirdi. İşadamlarının ekonominin temel yapı taşları olduğunu dile getiren Bayhan, şöyle devam etti; ‘’Maddi olarak desteklenmeleri gerektiği gibi manevi teşvik olarak da onurlandırılmalıdır. Yatırım tercihi noktasında iş dünyasının kendi arasındaki ve kamuyla arasındaki network karar verdirici olmaktadır. Hızla değişen bir dünyada yaşamaktayız. İşletmeler ayakta kalmak için her gün bir öncekinden daha iyi olmak zorundadır. Küreselleşmiş bir Pazar ortamında işletmelerin varlıklarını sürdürmeleri giderek zorlaşmaktadır. Yeni ekonomide sürekli değişen şartlara uyum ve anında tepki göstermek önemlidir. Bunun için de iletişim ve insanları, işletmeleri bir ağa, networklara dahil etmek gerekir. Umarım birlikte farklı işlere imza atma şansını daha fazla yakalayacağız. IGSİAD olarak iş dünyamızın tüm STK’larla ortak çalışmaya, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasını sağlamak, insanımızı refahını artırmak için her şeyi yapmaya hazırız. Öncelikle sorunlarımızı ortak bir çerçevede ilgili mercilere iletmeliyiz. İş fırsatlarını da birlikte masaya yatırmalı ve değerlendirmeliyiz. Isparta’yı dünyaya, dünyayı Isparta’ya taşımak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabamız 2023 Türkiye vizyonu için son derece önemlidir. Ağırlıklı olarak tarım, ticaret, sağlık ve eğitim ekseninde gelişmeye devam eden Isparta ekonomisine de turizm ve teknoloji alanında yeni hedefler koymayı sağlamalıyız.’’

‘’ŞU ANKİ İSTEKLERİMİZ SADECE BİR TALİMATLA OLABİLECEK YATIRIMLAR’’

Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Bakan Elvan’dan talepleri olduğunu açıkladı. İsteklerini sıralayan Başdeğirmen, şunları söyledi; ‘’Sayın Bakanımız yasa gereği görevinden ayrıldı. Ama yeni kabinede tekrar görev alacağını düşünüyoruz. O yüzden taleplerimizi ileteceğiz. Isparta’nın ulaşımla alakalı çok önemli karayolları, demiryolları ve hava yollarıyla alakalı taleplerimiz var. Isparta-Burdur arası Türkiye’de en kısa mesafeli şehirlerden biri. Aramızda Gelincik Yolu var. Bu yolun daha iyileştirilip şehir yolu haline getirilmesi Sayın Bakanımızın talimatlarıyla olabilecek önemli yatırımlardan biri. Şuan isteklerimiz altyapısı hazır olan, sadece bakanımızın talimatlarıyla olabilecek yatırımlardan biridir. Yolların medeniyet ve gelişme olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden bu yollara ihtiyacımız var. Isparta-Konya arası bizi Marmara ve Ege’ye bağlayan önemli bir yolumuz. Ama maalesef halen çift yönlü yol. Konya-Isparta sınırındaki çalışma bir hayli hızlı. Ondan sonraki çalışmaların da yapılacağını biliyoruz fakat yavaş gidiyor. Bunun hızlanmasını sayın bakanımızdan arz ediyoruz.

‘’BAKANIMIZIN BÖLGEMİZDEN ADAY OLMASI BİZLERİ ONURLANDIRIYOR’’

Akdeniz’de Antalya ve Alanya bölgelerinde üretilen meyve, sebze ve narenciye Ege bölgesi, İstanbul ve Trakya’dan Dereboğazı’ndan ulaşıyor. Dereboğazı yolunun Antalya ve Isparta’dan 17’şer km’lik kısmı şuanda inşaat halinde. Bunu biliyoruz ve çok memnunuz. Ama aradaki 78 km’lik kısmın bu yıl ihale olacağını ve inşaatına başlanacağını sayın vekillerimiz söyledi. Sayın Bakanımızdan bu sürenin uzamamasını ve en kısa sürede yapılmasını arz ediyoruz. Isparta, Burdur, Antalya olarak Batı Akdeniz’in 3 önemli iliyiz. Aramızdaki sınırları kaldırdık. Bu sınırları kaldırırken milletvekillerimiz de bölge için çalışıyor. Bakanımızdan bizim bölgemizden aday olması ve bölgemiz için birlikte çalışacak olmamız bizleri onurlandırıyor.

‘’ANADOLU TİPİ DENİLEN SETLERDEN BİRİNİN ISPARTA’YA GELMESİNİN İSTİYORUZ’’

2004-2008 arasında Isparta-İstanbul ve İzmir arasındaki demiryolları bakım nedeniyle kapatıldı. Bu bakımın 1 yıl öncesine kadar tamamlanmasına rağmen tren seferleri yapılmıyor. Bugün Isparta’yı İstanbul’a hızlı trenle götürmek amacıyla yeni bir çalışma yapıldı. Ama bu Isparta’dan Dinar’a, Dinar’dan Denizli’den gelen trene bağlanarak Eskişehir’e, Eskişehir’den de hızlı trenle İstanbul hattında Pendik’e giden bir yol. Bu yol hem meşakkatli hem aktarmalı, hem de karayolundan pahalı bir yolculuk. Şuanda otobüsler İstanbul’a 55 liraya 8 saatte giderken bu hat 9 saatle 69 liraya gidiyor. Bunu böyle yapmaktan öte ben biraz araştırdım, bu hattın direk Eskişehir’e çalışabileceğini öğrendik. Anadolu tipi denilen setlerden Eskişehir-Isparta arasına koyabilirsek bu da bizim İstanbul’a, hızlı tren projesinin Antalya, Isparta, Burdur hattından geçesiye kadar bu trenle daha çabuk ulaşabileceği inancındayız. Denizli’den Basmahane’ye çalışan bir tren hattı var. Burada 6 set çalışıyor. Bu 6 setin bir tanesinin Isparta’ya gelmesi uygun. Ricamız bunun bir tanesinin Isparta’ya gelmesidir. Talimatlarınız uygun görülürse bu bizi rahatlatacaktır. THY, Isparta’ya yüzde 85 doluluk oranıyla çalışıyor. Ama İstanbul hattına günde bir kez gidip gelmemiz Isparta sanayicisini memnun etmemektedir. THY, 269 uçağımız var 268 hatta uçuyoruz diyor. Ama Anadolu Jet sabah, akşam da THY uçarsa bu sorunumuz çözülmüş olacağı inancındayız.’’